25η Σύνοδος Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων στο Παν. Frederick στην παρουσία του ΠτΔ


 Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στις 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Frederick η «25η Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων».

Στη Συνέλευση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης. Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων που θα παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση είναι οΥπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κώστας Χαμπιαούρης,ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, Καθ. Οδυσσέας Ζώρας,η Πρόεδρος του Φορέα ΔΙΠΑΕ, Καθ. Μαίρη Κουτσελίνη,ο Επικεφαλής Επιστήμονας του Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Κυριάκος Κόκκινος και ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, Δρ Χρύσανθος Γεωργίου.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι πρόσφατες αποφάσεις του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας των Πανεπιστημίων, οι προτεινόμενες αλλαγές στον Νόμο του Φορέα, οι νέοι Κανονισμοί και το νέο σύστημα Διακυβέρνησης, Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και η συμβολή των πανεπιστημίων στην εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για Έρευνα και Καινοτομία. Ακόμη, η Σύνοδος θα συζητήσει θέματα όπως η συνεισφορά των πανεπιστημίων στη χάραξη εθνικής πολιτικής για την παιδεία, το πρόγραμμα ιδρυματικής αξιολόγησης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, η υπογραφή συμφωνιών αμοιβαίας αναγνώρισης πτυχίων σε χώρες στόχους κ.α.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










127