8 κεράκια για το Paideia-Νews, 8 χρόνια συνέπειας, εγκυρότητας και σεβασμού στον αναγνώστη


  Πριν από οκτώ χρόνια, σαν σήμερα, στις 15 Ιουνίου 2011 έκανε την εμφάνιση του το Paideia-Νews. Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε με βάση τις εμπειρίες, τόσο στον χώρο της παιδείας όσο και στον χώρο της δημοσιογραφίας ευρύτερα. Γνωρίζαμε τα δεδομένα σε αυτό το νέο χώρο. Ξέραμε ότι θα έπρεπε να παρουσιάσουμε κλικ για να έλθουν τα έσοδα της βιωσιμότητας. Εμείς όμως δεν ακολουθήσαμε αυτή την εύκολη οδό. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε την αυστηρή δεοντολογία του γραπτού Τύπου. Κρατήσαμε σθεναρή αντίσταση σε όσους μας κατηγορούσαν για δήθεν λογοκρισία ή κατηγορίες του τύπου «ρίξετε μια ματιά γύρω σας, να δείτε πως λειτουργούν οι άλλες ιστοσελίδες». Υπολογίζουμε ότι χωρίς αυτές τις αρχές μας, σήμερα η επισκεψιμότητα μας θα ήταν διπλάσια. Μείναμε όμως πιστοί στην αυστηρή  δεοντολογία, σε μια εποχή που κυριαρχεί η αναρχία του διαδικτύου. Μια αναρχία, που ευτυχώς χρόνο με τον χρόνο μειώνεται αφού η ανθρωπότητα αρχίζει να θέτει σιγά σιγά τους δικούς της κανονισμούς και νόμους περιορίζοντας το κακό.

Με αυτά τα δεδομένα, το Paideia-Νews διένυσε τα οκτώ χρόνια της ζωής του. Ο χώρος της παιδείας ήταν και παραμένει δύσκολος. Λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων, γνωρίζαμε ότι θα δεχόμασταν επιθέσεις και αμφισβητήσεις. Υποσχεθήκαμε ότι δεν εμπλακούμε στις διαφορές ή στις συγκρούσεις που σημειώνονταν κατά καιρούς. Αυτό για κάποιους ήταν αμάρτημα  επειδή περίμεναν αρθρογραφική στήριξη. Αν το κάναμε, το οικοδόμημα του  Paideia-Νews θα κατέρρεε. Παραμείναμε στον ρόλο μας που είναι η ενημέρωση. Δεν απαντήσαμε ποτέ σε ισχυρισμούς εναντίον μας, που ήταν αναμενόμενοι.

Με αυτές τις αρχές το Paideia-Νews καταξιώθηκε στον χώρο της παιδείας. Με βάση τη σοβαρότητα την εγκυρότητα, τη συνέπεια και τον σεβασμό στον αναγνώστη και προπάντων την απαραίτητη αξιοπρέπεια.

Οκτώ μετά, το Paideia-Νews θα επιχειρήσει μια αναγκαία τεχνολογική αναβάθμιση και ανανέωση στην εμφάνιση. Καταγράψαμε αδυναμίες και κενά στην τεχνολογία, με βάση τις παρατηρήσεις και εισηγήσεις των αναγνωστών μας. Ήδη βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο αυτής της προσπάθειας.

Κλείνοντας αυτό το επετειακό σημείωμα νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τις δεκάδες χιλιάδες των αναγνωστών και συνεργατών μας που μας έδειξαν εμπιστοσύνη. Ανανεώνουμε την υπόσχεση για συνέχιση αυτής της αμφίδρομης συνεργασίας. Πιστοί στις ίδιες αρχές και αξίες.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Διευθυντής
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter106