Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (A.Kί.ΔΑ) αναφέρει ότι διαπιστώνει πως η εξέλιξη στη διαχείριση των ζητημάτων τόσο της στελέχωσης των σχολείων όσο και της καθημερινότητας της σχολικής πραγματικότητας, τα οποία η Α.Κί.ΔΑ θεωρεί άκρως κρίσιμα, έφτασε σε οριακά χρονικά σημείο, με κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω δυσλειτουργία του δημόσιου σχολείου κατά την επικείμενη σχολική χρονιά.
Συνεχίζοντας σημειώνει:
«Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, χειρότερα από οποιαδήποτε προηγούμενη, το ΥΠΠ, παρά τις τεκμηριωμένες από την πλευρά της ΠΟΕΔ προτάσεις για αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων, αλλά και της έγκαιρης στελέχωσης, καθώς και παρά το γεγονός πως το ΥΠΠ είχε μπροστά του όλα τα στοιχεία για τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό από τον Γενάρη του 2016, αδράνησε, ενδεχομένως κι εσκεμμένα με πολιτικές αποφάσεις και όχι ευθύνες των αρμόδιων λειτουργών του, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε σήμερα το θέατρο του παραλόγου, η στελέχωση των σχολείων να θεωρείται υπέρβαση από την Επίσημη Πλευρά !!!
Η Α.Κί.ΔΑ ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί :
Η Α.Κί.ΔΑ θα εξετάσει σήμερα σε συνεδρία του ΔΣ της Κίνησης την όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται, τόσο σε σχέση με τις πολιτικές αποφάσεις που λήφθηκαν αυτές τις ημέρες σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου για τη στελέχωση και παρουσιαστήκαν από την Κυβέρνηση τα αυτονόητα ως υπέρβαση, όσο και για το με ποιον τρόπο θα τοποθετηθεί η Κίνησή μας στο αυριανό ΔΣ της ΠΟΕΔ σε σχέση με τα αιτήματα που είχε υποβάλει η ΠΟΕΔ προς τον Υπουργό Παιδείας, που είναι φανερό πως δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Καλεί δε τον Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση όπως αποδείξουν εμπράκτως με τον δέοντα τρόπο πως εννοούν πραγματικά τις παραδοχές του ΥΠΠ έστω και την υστάτη και διαμηνύει πως θα στηρίξει στο αυριανό ΔΣ τη διεκδικητική θέση της ΠΟΕΔ, η οποία διατυπώνεται εδώ και μήνες σύμφωνα και με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων του Ιούνη».