Αγκάλιασαν το Erasmus+ οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων«Erasming», στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ενεργό συμμετοχή φοιτητών, ακαδημαϊκών και διοικητικού προσωπικού. Η εκδήλωση χαρακτηρίσθηκε από πρωτοτυπία ενώ στο εορταστικό κλίμα συνέβαλε σημαντικά, η συμμετοχή της μπάντας του Πανεπιστημίου, Jazz Ensemble υπό τον κ. Μάριο Τούμπα. Η εκστρατεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και πέτυχε το βασικό στόχο που ήταν ηενημέρωσητων φοιτητών για το πρόγραμμα Erasmus+.

Το Erasmus+ διαδέχτηκε το προηγούμενο πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της εκπαίδευσης και θα καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού κατά την περίοδο 1/1/2014 μέχρι 31/12/2020.

Μέσω του Erasmus+ πάνω από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να σπουδάσουν, να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα καθώς και να συμμετάσχουν σε δράσεις εθελοντισμού στο εξωτερικό. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρουέχει ενεργή παρουσία στο νέο επταετές πρόγραμμα. Η κινητικότητα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε περιόδους κρίσης και οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ένα από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου λειτουργεί Γραφείο Erasmus+ στελεχωμένο από ακαδημαϊκούς και διοικητικούς. Το Γραφείο προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες, και ταυτόχρονα ενθαρρύνει την κινητικότητα των φοιτητών του Πανεπιστημίου σε άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170