Αιτήσεις για σπουδές στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου


Ημέρα Ενημέρωσης-Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 (9 π.μ.- 1μ.μ)

H Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), αναγγέλλει την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων για φοίτηση στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Χτίζοντας απάνω στη συσσωρευμένη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών, η μεταπτυχιακή σχολή του Ινστιτούτου, Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, προσφέρει συνολικά 7 μεταπτυχιακά προγράμματα. Συνδυάζοντας τους τρεις πυλώνες του Ινστιτούτου – Έρευνα – Υπηρεσίες – Εκπαίδευση - η ΣΜΙΚ προσφέρει προγράμματα για τη νέα γενιά επιστημόνων. Αποφοιτώντας από τη Σχολή, οι φοιτητές έχουν ήδη στο βιογραφικό τους πολύτιμη εργαστηριακή εμπειρία και τη σφραγίδα διεθνούς κύρους του ΙΝΓΚ.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) προσφέρονται στους ακόλουθους κλάδους: Ιατρική Γενετική, Μοριακή Ιατρική, Νευροεπιστήμη και Βιοϊατρική ‘Έρευνα. Τα προγράμματα χαρακτηρίζονται ως εντατικά, με διάρκεια 12 μηνών. Εντός του διαστήματος αυτού, οι φοιτητές ενσωματώνονται αμέσως στις ερευνητικές ομάδες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής.

Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους ακόλουθους κλάδους: Ιατρική Γενετική, Μοριακή Ιατρική και Νευροεπιστήμη.Οι διδακτορικοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα του τομέα του κάθε προγράμματος, όπως επίσης και μαθήματα επιλογής. Ο στόχος είναι να αποκτήσουν τη θεωρητική γνώση του προγράμματος που επέλεξαν πριν προχωρήσουν στο ερευνητικό τους πρόγραμμα. Η ερευνητική διατριβή των διδακτορικών φοιτητών εκπονείται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Η διάρκεια της διδακτορικής φοίτησης  είναι 4 χρόνια.

Τα προγράμματα προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα.

Προσφέρονται υποτροφίες τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων Μάστερ όσο και σε επίπεδο Διδακτορικών προγραμμάτων.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


164