Αιτήσεις για τη θέση λειτουργού στην Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO


Β. Καθήκοντα και Ευθύνες

Υπό την καθοδήγηση της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO:

  1. Συνεργάζεται με όλα τα Υπουργεία και τις Υπηρεσίες της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και με ημικρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ιδρύματα και σωματεία για την προώθηση και εφαρμογή των προγραμμάτων της UNESCO στην Κύπρο.
  2. Προβαίνει στην ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για τις δραστηριότητες της UNESCO ώστε η Κύπρος να επωφελείται από αυτές.
  3. Βοηθά στη διαφώτιση της κοινής γνώμης για ό,τι αφορά στην UNESCO.
  4. Βοηθά στην υλοποίηση των αποφάσεων της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση δραστηριοτήτων της.
  5. Προωθεί επαφές και συνεργασία με άλλες Εθνικές Επιτροπές.
  6. Διεκπεραιώνει την αναγκαία εργασία για την έκδοση του Δελτίου της Εθνικής Επιτροπής UNESCO Κύπρου (έκδοση-αποστολή).
  7. Αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας από και προς την UNESCO ως επίσης και οποιαδήποτε άλλη σχετική με την Επιτροπή αλληλογραφία.
  8. Αναλαμβάνει οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του ανατεθούν.

Γ. Απαιτούμενα προσόντα

  1. 1.Πανεπιστημιακό Δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στα Νομικά (συμπεριλαμβανομένου του Barrister at Law), Ανθρωπιστικές Σπουδές, Κοινωνικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, Δημόσιες Σχέσεις, Διεθνείς Σχέσεις, Ευρωπαϊκές Σπουδές.
  2. 2.Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία.
  3. 3.Πολύ καλή γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.
  4. 4.Γνώση των προγραμμάτων Microsoft, Windows και MS Office συμπεριλαμβανομένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  5. 5.Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος σε κλάδο σχετικό με τα ζητούμενα στο (1) προσόντα θα θεωρείται πλεονέκτημα.
  6. 6.Άριστη γνώση της ελληνικής ή / και άριστη γνώση της αγγλικής ή / και πολύ καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας (δεύτερη γλώσσα εργασίας της UNESCO) θα θεωρείται πλεονέκτημα.
  7. 7.Πείρα σχετική με το σύνολο των καθηκόντων της θέσης, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια, θα θεωρείται πλεονέκτημα.

Δ. Ώρες εργασίας και μισθοδοσία:

Ο Λειτουργός της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO θα εργάζεται με βάση το κυβερνητικό ωράριο. Οι ακαθάριστες ετήσιες απολαβές για τη θέση θα είναι οι αντίστοιχες των ισχυόντων για την κλίμακα Α8 της Δημόσιας Υπηρεσίας. Στο προσληφθέν άτομο θα προσφερθεί συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Οι πρώτοι έξι μήνες υπηρεσίας θα θεωρούνται ως περίοδος δοκιμασίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO δύναται, εάν επιθυμεί, να προβαίνει σε ανανέωση του συμβολαίου.

Ε. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την πιο πάνω θέση, επισυνάπτοντας με την επιστολή τους τα ακόλουθα:

(α) Βιογραφικό σημείωμα.

(β) Αποδεικτικά στοιχεία των προσόντων τους.

Σημειώνεται ότι ειδικό έντυπο δεν υπάρχει.

ΣΤ. Όλα τα πιο πάνω πρέπει να φθάσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 και ώρα 14:00 στο Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος (1ος όροφος, γραφείο 109).

Ζ. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να παρακαθίσουν σε γραπτή εξέταση στα ελληνικά, στα αγγλικά και σε θέματα σχετικά με τα καθήκοντα της θέσης. Η ημερομηνία και ο χώρος της εξέτασης θα οριστούν μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Οι επιτυχόντες πρέπει να έχουν βαθμολογία τουλάχιστον 50% σε κάθε μία από τρεις εξετάσεις. Οι δέκα υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία θα κληθούν σε συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπής. Η συνολική βαθμολογία θα συνυπολογίζεται ως εξής: ειδικό θέμα (40%), ελληνικά (20%) αγγλικά (20%), προφορική συνέντευξη (20%).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 22809810.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










244