ΑΚΕΛ: Το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου να λειτουργεί και απόγευμα ως «Ανοικτό Σχολείο»


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, Αντιπροσωπεία του, αποτελούμενη από τους Χρίστο Χριστοφίδη, επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Χρύσανθο Ζαννέττο, Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χριστάκη Τζιοβάνη, Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χάρη Καράμανο, Γ.Γ. της ΕΔΟΝ, Χρίστο Νικολάου Γραμματέα της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου και Γιάννο Πιερή, μέλος της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Αμμοχώστου επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

Στην ανακοίνωση προστίθενται τα εξής:

 «Στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων, να εκφράσουμε τη στήριξή μας και να ακούσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας για τη δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς μας στα δύο σχολεία καθώς και για τη διαχρονική στήριξη της πολιτείας στα εγκλωβισμένα παιδιά μας.

Έχουμε εντοπίσει, μετά τη συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ως σημαντικότερο πρόβλημα, την απουσία δημιουργικής απογευματινής απασχόλησης για τους μαθητές του Γυμνασίου (το Δημοτικό λειτουργεί ως ολοήμερο). Με επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού εισηγούμαστε όπως μια συγκεκριμένη αίθουσα, την οποία υπέδειξαν οι εκπαιδευτικοί, διαμορφωθεί σε αίθουσα πολυχρήσεων και το Γυμνάσιο να λειτουργεί και τα απογεύματα ως «Ανοιχτό Σχολείο». Την ίδια ώρα πρέπει να λειτουργήσει στο Γυμνάσιο μια μορφή των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης που να παρέχει τη δυνατότητα κυρίως εκμάθησης ξένων γλωσσών, αφού άλλες ευκαιρίες δεν υπάρχουν. Αυτό είναι και το βασικό αίτημα των παιδιών του Γυμνασίου. Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και ο Διευθυντής δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν σε μια τέτοια προσπάθεια.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο Παιδείας θα ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο αίτημα. Ως ΑΚΕΛ έχουμε εκφράσει την ετοιμότητά μας να συμβάλουμε στον εξοπλισμό της αίθουσας πολυχρήσεων την οποία έχει ανάγκη το σχολείο.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Στο μοναστήρι είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον πάτερ- Ζαχαρίου για την κατάσταση του μοναστηριού και την ανάγκη έναρξης το συντομότερο των εργασιών αναστήλωσης του. Επιβάλλεται άμεσα η διάσωση του μοναστηριού το οποίο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση».

 

Επιστολή στον Κενεβέζο

 

Εξάλλου:

 

  Ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης απέστειλε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 την εξής  επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο.

 

 

«Επισκεφτήκαμε χθες 11 Νοεμβρίου το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Θέλω καταρχήν να εκφράσω την ευαρέσκεια μου για τη δουλειά που γίνεται στα δύο σχολεία και τη διαχρονική στήριξη της πολιτείας στα δύο σχολεία των εγκλωβισμένων μας.

 

Μέσα από το διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου έχουμε εντοπίσει ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί τους μαθητές και τις οικογένειες τους και το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να επιλυθεί με συγκεκριμένο τρόπο.

 

Συγκεκριμένα τα παιδιά δεν έχουν ευκαιρίες δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου τους το απόγευμα. Εισηγούμαστε τα εξής:

 

1.    Μετατροπή του σχολείου σε κάποιου είδους «ανοικτό σχολείο», με τη δημιουργία μιας αίθουσας πολυχρήσεων που να προσφέρεται για αξιοποίηση από τους μαθητές του Γυμνασίου. Στο σχολείο υπάρχει ανάλογη αίθουσα την οποία και έχει υποδείξει ο Διευθυντής. Εκφράζω την ετοιμότητα μας να βοηθήσουμε για τον εξοπλισμό της αίθουσας πολυχρήσεων.

 

2.    Λειτουργία στο σχολείο κάποιου είδους Κρατικού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης που θα προσφέρει απογευματινά μαθήματα στα παιδιά κυρίως για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, αφού τα παιδιά δεν έχουν άλλες ευκαιρίες. Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Είμαι σίγουρος ότι εσείς προσωπικά και το Υπουργείο σας, για λόγους ευνόητους θα ανταποκριθείτε στην κάλυψη των αναγκών του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και βοήθεια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










218