Ακόμη μια διάκριση για το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου


Η Πράξη «ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» του ΝΗΡΕΑΣ έλαβε το Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στο Διαγωνισμό «Transport and Logistics Awards 2015

Με το Βραβείοτης Εξαιρετικής Επίδοσης τιμήθηκε η Πράξη «ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ», του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού «ΝΗΡΕΑΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την  κατηγορία Ασφάλεια Μεταφορών  στο Διαγωνισμό “Transport and Logistics Awards 2015”.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών, βραβεύει έργα και πρωτοβουλίες που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή των βραβείων, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας που θεσμοθέτησαν οι διοργανωτές.

Η Πράξη «ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» αφορά στην ανάπτυξη διαδικασιών, τεχνολογιών και εργαλείων (λογισμικού και εξοπλισμού) για την  ασφαλή μεταφορά επικίνδυνων φορτίων από λιμάνι σε λιμάνι, και από λιμάνι σε τελικό προορισμό μέσω του χερσαίου οδικού δικτύου, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, μέσω του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας  «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013».

Η Πράξη ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ αποτελεί έργο ύψιστης στρατηγικής σημασίας για Ελλάδα και Κύπρο αφού, πέραν από την ανάπτυξη των σχετικών τεχνολογιών για την ασφάλεια στην εφοδιαστική αλυσίδα και την ενδυνάμωση της μεταξύ των δύο χωρών συνεργασίας, ενδυναμώνει τον ρόλο τον δύο χωρών στους διεθνείς χερσαίους και θαλάσσιους άξονες μεταφορών φορτίων.

Το δίκτυο συνεργασίας έργου αποτελείται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Κύπρου (Τμήμα Δημοσίων Έργων), το Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ελλάδος, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ελλάδος.

Στην τελετή απονομής των βραβείων του εν λόγω διαγωνισμού, παρευρέθηκαν 350 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς του κλάδου σε Ελλάδα και Κύπρο, και το βραβείο παρέλαβε ο Δρ Συμεών Χριστοδούλου, ως ένας εκ των κύριων συμμέτοχων στη Πράξη ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε  από το  Supply Chain Institute και την εταιρεία Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), και χορηγούς τη ΠΑΕΓΑΕ και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τα βραβεία υποστηρίζουν η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (Ο.Φ.Α.Ε.), ο Σύνδεσμος  Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics (ΣΥΝΔΔΕ&L), το ITS HELLAS Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και η εταιρεία Jungheinrich Hellas και EY.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το περιοδικό Logistics & Management, το περιοδικό Supply Chain & Logistics και ο ιστόχωρος metaforespress.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και για την Πράξη «ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» στις ιστοσελίδες www.tlawards.gr και https://sites.google.com/site/itsprodromos/home.

 

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










464