Αλκίνοος Ιωάννης: Με 20άρι στην Αρχιτεκτονική Παν. Κύπρου, αλλά προτιμά Μετσόβιο


 Μπορεί να εξασφάλισε θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Αρχιτεκτονική ως ένας από τους 13 άριστους στις παγκύπριες εξετάσεις με την απόλυτη επιτυχία όπως είναι ο βαθμός 20, αλλά ο Αλκίνοος Ιωάννης του Ιωαννίδη του Χαράλαμπου και της Ιωάννας θέλει να σπουδάσει στο Μετσόβιο στην Αθήνα γι΄ αυτό και  θα αναμένει, όπως δήλωσε στο Paideia–Νews.

«Σίγουρα είναι μεγάλη  τιμή για μένα που εξασφάλισα θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά προσβλέπω να φοιτήσω στο Μετσόβιο στην Ελλάδα. Εκεί θέλω να πάω και γι΄ αυτό θα περιμένω», μας είπε ο Αλκίνοος Ιωάννης σαν πρώτη αντίδραση μετά τη μεγάλη του επιτυχία.

Σε ερώτηση αν έτσι κι αλλιώς σκοπεύει να φοιτήσει στο εξωτερικό μας είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι θα φύγω 100%. Αλλά οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να σπουδάσω στην Ελλάδα».

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο με βαθμό απολυτηρίου 19, 2/7.

Για να φτάσει στο 20 και να είναι πρώτος μεταξύ των πρώτων, θυσίασε πολλές ώρες στο διάβασμα και μάλιστα έκανε φροντιστήρια. «Παρακολουθούσα φροντιστήρια στα εξεταζόμενα μαθήματα του κλάδου της Αρχιτεκτονικής, δηλαδή Ελεύθερο Σχέδιο, Μαθηματικά, Φυσική και Νέα Ελληνικά», μας ανέφερε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










247