Αλληλο-αμφισβητούνται με φόντο τις εκλογές, Προοδευτική και Πρωτοπορία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Η Φοιτητική Ένωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέων τμηματικών εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου υποστηρίζοντας ότι στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου  υπήρχε καλπονοθεία. Αντικαταστατική η απόφαση της Προοδευτικής απαντά η ΦΠΚ Πρωτοπορία.

 Αναφέρει η ανακοίνωση της ΦΕΕΠΑΚ.      

 «Η ΦΕΕΠΑΚ ανακοινώνουμε ότι σήμερα 27 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία συγκλήθηκε με σκοπό τη διενέργεια νέων τμηματικών εκλογών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Να ενημερώσουμε ότι στις Τμηματικές Εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου υπήρξε καλπονοθεία, αφού τα ψηφοδέλτια υπερέβαιναν τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφισάντων. Επομένως ως Φοιτητική Ένωση δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να επικυρώσουμε το αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό μετά και από νομικές γνωματεύσεις αλλά και με βάση τις πρόνοιες του καταστατικού  συγκαλέσαμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με την οποία θα λαμβάναμε αποφάσεις για τις ακυρωθείσες εκλογές.

Οι αποφάσεις που έλαβε η σημερινή Γενική Συνέλευση ήταν η διενέργεια εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη,ενώ εξέλεξε νέα εφορευτική επιτροπή η οποία θα διεξάγει τις νέες εκλογές. Καλούμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας να προσέλθουν στις κάλπες και να εκλέξουν τους εκπροσώπους, που οι ίδιοι επιθυμούν, στα τμήματα και στις σχολές. Καλούμε επίσης τις αρχές του Πανεπιστημίου μας να πράξουν τα δέοντα και σε συνεργασία με την νέα εφορευτική να διασφαλίσουμε την διαφάνεια, το αδιάβλητο των εκλογών και πάνω απ’ όλα την δημοκρατία.

Ως ΦΕΕΠΑΚ δηλώνουμε ότι το πρώτο που πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε είναι την εκπροσώπηση των φοιτητών στα τμήματα και στις σχολές. Η σημερινή Γενική Συνέλευση ομόφωνη απόφαση της στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα για την βούληση των φοιτητών για επαναληπτική διαδικασία των εκλογών. Η 4η του Δεκέμβρη να είναι γιορτή της δημοκρατίας, η απαρχή για νέες κατακτήσεις για το φοιτητικό κίνημα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο».

Εκπρόσωπος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας επικοινώνησε με το Paideia-News και ανέφερε ότι η παράταξη του θεωρεί αντικαταστατική  την πιο πάνω απόφαση αφού η ανακοίνωση εκδόθηκε από την Προοδευτική ΚΦ. Η Πρωτοπορία υποστηρίζει ότι η απόφαση δεν έχει με την απαιτούμενη πλειοψηφία του 50% +1   και άρα δεν έχει ισχύ. Είπε επίσης ότι έχει σε έλθει σε επαφή με το Πανεπιστήμιο και διεμήνυσε ότι δε θα δεχθεί άλλες εκλογές, αφού είναι   αντικατασταστικές.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










151