Αναμόρφωση του Πυρήνα Γερίου από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Παν. Λευκωσίας


Εκπόνηση μελέτης στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Δήμου Γερίου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Δήμος Γερίου υπέγραψαν συμφωνία με σκοπό την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας του Γερίου. Η συμφωνία περιλαμβάνει την ανάθεση, στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου, εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας και γενικότερα του πυρήνα Γερίου, καθώς και την εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση της περιοχής του ελαιοπυρήνα.

 

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η εκπόνηση και εκτέλεση προγραμμάτων εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένου ενέργειες για προώθηση της έρευνας, της διδασκαλίας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης, τη διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (π.χ. συνεδρίων, ημερίδων), καθώς επίσης και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών και βιωματικών σεμιναρίων, υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο τη δια βίου εκπαίδευση, εκπόνηση διαγωνισμών εφευρετικότητας - λογοτεχνίας - καινοτομίας, εκθέσεις, διασκέψεις, κ.α.

 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη νέα μας συνεργασία με τον Δήμο Γερίου», δήλωσε η Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Μαρκέλλα Μενοίκου. «Μοιραζόμαστε το όραμα να κάνουμε το Γέρι μια ευημερούσα κοινότητα, αντιλαμβανόμενοι την επείγουσα ανάγκη να εξετάσουμε την αστική ανάπλαση ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία και το ιστορικό κέντρο», συνέχισε, και σημείωσε πως «είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση η οποία δίνει στους φοιτητές μας την ευκαιρία να αποκομίσουν πρακτική εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα ζωντανό έργο συνεργαζόμενοι άμεσα με τις τοπικές αρχές και την κοινότητα».

 

Τη συμφωνία υπέγραψαν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο κ. Τάσος Δημητρίου, Διευθυντής Τμήματος Εισδοχής Φοιτητών, και εκ μέρους του Δήμου Γερίου, ο Δήμαρχος, κ. Νεόφυτου Παπαλαζάρου. Παρόντες η Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, κα Μαρκέλλα Μενοίκου, η Δημοτική Γραμματέας, κα Ζαννέττα Τσακρή, η Δημοτική Σύμβουλος, κα Ελένη Καπαρή και η Υπεύθυνη Πολιτιστικών, κα Ανδρονίκη Χριστοδούλου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










113