Ανδρούλα Βασιλείου: Χρειάζεται αναβάθμιση της προϋπηρεσιακής εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών


Πρόσθεσε ότι η υπάρχει ευρεία συναίνεση ανάμεσα στους Υπουργούς Παιδείας των κρατών μελών της ΕΕ για την ανάγκη αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ως προς τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για να βελτιωθούν οι δυνατότητες προσφοράς των εκπαιδευτικών.

Χρειάζεται να προσελκύσουμε τους καλύτερους
Η κ. Βασιλείου είπε ότι οι Υπουργοί Παιδείας των κρατών μελών της ΕΕ συμφωνούν ότι χρειάζεται να προσελκύσουμε τους καλύτερους υποψήφιους να ακολουθήσουν αυτό το λειτούργημα.
Χρειάζεται, τόνισε, να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση της προ-υπηρεσιακής εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, να συστηματοποιήσουμε την εισαγωγική επιμόρφωση όλων εκπαιδευτικών κατά τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους καριέρας και να εμπλουτίσουμε τη συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Επίσης, η Επίτροπος ανέφερε ότι υπάρχει ευρεία συναίνεση ανάμεσα στους Υπουργούς για την ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας των ίδιων των εκπαιδευτών των εκπαιδευτικών.
Η Κομισιόν, συνέχισε, θα διοργανώσει αυτό το μήνα συνέδριο για τις ανάγκες των εκπαιδευτών των εκπαιδευτικών με στόχο κυρίως την υποβολή προτάσεων για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης που αυτά τα άτομα μπορούν να προσφέρουν.
Αναφερόμενη στο έργο του ΠΙ, είπε ότι το νέο έργο που έχει αναλάβει το ΠΙ μέσω του ευρωπαϊκού κοινοτικού ταμείου αποτελεί σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Απευθυνόμενη στον Υπουργό Παιδείας ευχήθηκε όπως σύντομα η Κύπρος αποτελέσει πρότυπο για εκπαιδευτικά συστήματα, όπως θεωρείται σήμερα η Φινλανδία.

Τη θέση της Φιλανδίας να πάρει η Κύπρος
«Εύχομαι κ. Υπουργέ αφού λέτε ότι εδώ στο ΠΙ κτυπά η καρδιά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, σε αυτό το χώρο σύντομα να αξιωθούμε η Κύπρος να παρουσιάζεται ως πραγματικά το πρότυπο για εκπαιδευτικά συστήματα όπως σήμερα αναφερόμαστε στην Φιλανδία. Ελπίζω τη θέση της Φιλανδίας να πάρει η Κύπρος», κατέληξε η κ. Επίτροπος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










247