Ανήσυχη ηρεμία επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών μετά το κούρεμα


Ανήσυχη ηρεμία επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί στη συνεδρία του Eurogroup του Σαββάτου το πρωί και χθες βράδυ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η πρώτη ανακοίνωση του Σαββάτου προκάλεσε ανάμικτα αισθήματα:

Το  θετικό από την απόφαση είναι είχε τεθεί ένα τέρμα στο ψαλίδισμα μισθών και άλλων ωφελημάτων των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που γινόταν τον τελευταίους 20 μήνες.

Από την άλλη όμως, οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στην τάξη των πολιτών που ίσως να έχουν καταθέσεις από τα υστερήματά τους, οι οποίες θα υποστούν κούρεμα και άρα περιλαμβάνεται μεταξύ των τάξεων  εκείνων που τα  μέλη τους θα πληρώσουν βαρύ τίμημα με την απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών.   

Αυτό ωστόσο για το οποίο εξακολουθούν να ανησυχούν είναι ότι κανείς στην ΕΕ έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι μετά από το κούρεμα των καταθέσεων, δε θα επιστρέψει η Τρόικα με νέα οδυνηρά μέτρα υπό μορφή συμπληρωματικού μνημονίου όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Τα συλλογικά όργανα ων εκπαιδευτικών οργανώσεων αλλά και κάποιων των Κινήσεων θα κάνουν σήμερα την πρώτη ενδοσκόπηση και ακολούθως, εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν αφού δουν την κατάληξη της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού βρίσκεται στην Ιταλία σε συνέδριο της  ETUCE και επιστρέφει σήμερα Τρίτη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










223