Ανησυχία για την πρόθεση των οδηγών ΕΜΕΛ για επ’ αόριστον απεργία, εκφράζουν οι Γονείς Μέσης


Προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία για την πρόθεση των οδηγών της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) να κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.
Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αναφέρει ότι έχει καλέσει επανειλημμένα όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για αποφυγή μέτρων που επηρεάζουν τους μαθητές.
«Δυστυχώς όμως παρά τις εκκλήσεις μας δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προς επίλυση των διαφορών και τερματισμού του φαινομένου των απεργιών που επηρεάζουν τους μαθητές. Το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και οι μαθητές ετοιμάζονται να μπουν στην μάχη των εξετάσεων. Οι απεργίες των σχολικών λεωφορείων τους στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα τους στη μάθηση και στην προετοιμασία τους για καλύτερα αποτελέσματα. Το μεγάλο πλήγμα θα το υποστούν οι τελειόφοιτοι. Ο επόμενος μήνας είναι ο μήνας των Παγκυπρίων Εξετάσεων και πρέπει όλοι να αναλογιστούν τη σοβαρότητα των Εξετάσεων και να αποφύγουν οποιαδήποτε μέτρα που θα επηρεάσουν τις Παγκύπριες Εξετάσεις και κατ’ επέκταση το μέλλον των παιδιών μας», προσθέτει.
Αναφέρει, παράλληλα, ότι θεωρεί απαράδεκτο κάθε φορά που υπάρχει διαμάχη μεταξύ εργαζομένων με την Εταιρεία ή Εταιρείας με την Αρμόδια Αρχή, να χρησιμοποιούνται οι μαθητές ως μοχλός πίεσης για εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων.
«Ποιος επιτέλους θα σκεφθεί τα παιδιά; Ευχόμαστε ότι σήμερα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα και θα αρθούν τα απεργιακά μέτρα που θα επιτρέψουν στη ομαλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές», καταλήγει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, στην ανακοίνωση της.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter24