Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κυπρου: Σειρά διατμηματικών τηλεσεμιναρίων, στον Ελληνικό Πολιτισμό


Το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» εγκαινιάζει κύκλο διατμηματικών τηλεσεμιναρίων, τα οποία απευθύνονται σε όλους του φοιτητές του ΕΛΠΟΛ, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, εγκαινιάζοντας μια ανοικτή πλατφόρμα συζήτησης που θα εμπλουτίζεται καίρια από τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις ειδικών και μη.

Απώτερος στόχος μας είναι να προκαλέσουμε προβληματισμό και διάλογο, να ενεργοποιήσουμε τους φοιτητές μας να αφομοιώσουν τη διδακτέα ύλη, να διευρύνουμε την οπτική τους στην εκάστοτε υποενότητα που διανύουν αλλά και να ανοίξουμε τις πόρτες του Προγράμματός μας και του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην κοινωνία, προσφέροντάς ανοικτή και υπεύθυνη γνώση σε όλους.

Τα θέματα που θα παρουσιάζονται άπτονται των ειδικών ερευνητικών ενδιαφερόντων των διδασκόντων του Προγράμματος, αλλά συντάσσονται σε συνάφεια με τη διδακτέα ύλη και με γνώμονα τις προσλαμβάνουσες και τις παιδαγωγικές ανάγκες των φοιτητών.

Οι τοιχογραφίες που διακοσμούσαν μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονικά συγκροτήματα, αλλά και ιδιωτικές κατοικίες κατά τη 2η χιλιετία π.Χ. μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες όχι μόνο για το υψηλό επίπεδο τέχνης των κατοίκων του προϊστορικού Αιγαίου, αλλά και για τον τρόπο ζωής τους. Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τεχνικά και ερμηνευτικά ζητήματα αυτών των τοιχογραφιών μέσω μιας πληθώρας παραδειγμάτων από διάφορες θέσεις.

Ο κύκλος των διαλέξεων ανοίγει την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:30, με τον Συντονιστή της Θ.Ε. ΕΛΠ 42  κ. Άγγελο Παπαδόπουλο και με θέμα "Αιγαιακές τοιχογραφίες κατά τη δεύτερη χιλιετία π.Χ.: τεχνική, τέχνη και αφήγηση"

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση διαδικτυακά ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://eclass-live2.ouc.ac.cy/join_meeting.html?meetingId=1431096

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










237