Αντιδράσεις Συγκλήτου κατά Συμβουλίου του ΠΚ για το θέμα Κωμοδρόμου.


   Έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου του ΠΚ να ανακοινώσει την ανέλιξη του Πέτρου Κωμοδρόμου από Λέκτορα σε Επίκουρο Καθηγητή.

Ήδη προγραμματίζονται οι επόμενες κινήσεις, με στόχο να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης που θα οδηγήσει στην ακύρωση της απόφασης. Όπως δήλωσε στο  Paideia-News έγκυρη πηγή, το θέμα όπως εξελίχθηκε, δεν είναι  πλέον προσωπικό, για τον Πέτρο Κωμοδρόμο, αλλά θέμα αρχής, αφού στη Σύγκλητο υπάρχει ισχυρή άποψη ότι  ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χάρης Χαραλάμπους ενήργησε με υπέρβαση εξουσίας, αφού δεν επικυρώθηκαν τα πρακτικά της απόφασης. Ήδη στους κόλπους του Συμβουλίου υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις συνοδευόμενες με επιστολογραφία.

Ο  Αύγουστος θα κυλήσει χωρίς καμιά συνεδρία, όμως το Σεπτέμβριο αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη για το όλο θέμα. Όπως πληροφορούμαστε υπάρχει καθορισμένη συνεδρία του Συμβουλίου  στις 15 Σεπτεμβρίου όπου θα γίνει η μεγάλη μάχη. Θα προηγηθεί συνεδρία της Συγκλήτου με στόχο, οι αντιδράσεις να είναι θεσμικές και όχι προσωπικές.

Πάντως, αν και στο Συμβούλιο της 15ης Σεπτεμβρίου δεν αλλάξει η απόφαση, δήλωσε η ίδια πηγή, τότε το θέμα θα πάρει το δρόμο του Ανωτάτου.        




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153