ΔΗΚΙ: Συκοφάντες και ψεύτες ή δεν γνωρίζουν να διαβάζουν;
ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*
Είναι αρκετές οι φορές που είπαμε ότι θα πάψουμε να ασχολούμαστε με τους λεγόμενους συνδικαλιστές της ΔΗΚΙ, που πρώτα και κύρια βλέπουν και προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να τους απαντήσουμε, γιατί αυτή τη φορά τα ψέματα τους βγάζουν μάτι και παραπληροφορούν τον κλάδο.
Το θέμα αφορά την πρόσφατη απόφαση του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Μετά την απόφαση, η οποία δημοσιοποιήθηκε και σίγουρα θα πρέπει να προωθηθεί από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, η ΔΗΚΙ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:
"Η Δημοκρατική Κίνηση τονίζει ότι η απόφαση αυτή, (Σ.Σ. εννοεί την απόφαση του ΚΔΣ) η οποία προέκυψε από πρόταση την οποία υπερψήφισαν οι Κινήσεις ΔΗΚΙ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και Ν. ΠΝΟΗ και δυστυχώς καταψήφισαν για "άγνωστους λόγους" ΑΛΛΑΓΗ και Ν. ΚΙΝΗΣΗ, πρέπει να τύχει σεβασμού από όλους".
Συκοφάντες και ψεύτες οι συγγραφείς της ανακοίνωσης ή παραπληροφορημένοι; Ή μήπως δεν γνωρίζουν να διαβάζουν;
Γιατί τα λέμε αυτά; Για τον απλούστατο λόγο ότι η Νέα Κίνηση δεν καταψήφισε την πρόταση της ΔΗΚΙ, αλλά απλώς ψήφισε τη δική της πρόταση. Μια πρόταση, που δημοσιεύεται και στο παιδεία news και όπως θα διαπιστώσει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με την πρόταση που ενέκρινε το ΚΔΣ.
Η Ν. Κίνηση με την πρότασή της, όπως και η απόφαση που εγκρίθηκε, ζητά κατοχύρωση των συναδέλφων, να λειτουργήσει το νέο ωρολόγιο μόνο για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης, χωρίς σκοπιμότητες και να δοθεί το συντομότερο δυνατό η πρόταση για το νέο ωρολόγιο στη δημοσιότητα, για να πάψουν οι ψίθυροι και στο τέλος να γίνει συζήτηση με επιστημονική τεκμηρίωση με την ΟΕΛΜΕΚ.
Η μόνη διαφορά μας αφορούσε το πρώτο σημείο της πρότασης της ΔΗΚΙ που αναφέρει ότι δεν αποδέχεται αύξηση των 24 διδακτικών περιόδων. Ο λόγος είναι απλός:
Από τη στιγμή που για το θέμα υπάρχει συμφωνία που έγινε, όταν υπουργός ήταν ο Γ. Δημοσθένους και την αποδέχεται και ο σημερινός υπουργός Κ. Καδής (ας διαβάσουν επί τούτου και την απάντηση του Κ. Καδή στο Γενικό Ελεγκτή) και κανείς δεν θέτει τέτοιο θέμα, για ποιο λόγο να θέσουμε ως συνδικαλιστική οργάνωση τέτοιο θέμα; Μήπως για να το βάλει η επίσημη πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;
Αυτά είναι λάθη που ούτε και οι πιο αδαείς συνδικαλιστές δεν τα κάνουν.
Αυτή είναι η αλήθεια και αν έχουν το θάρρος τα στελέχη της ΔΗΚΙ και ειδικά οι εκπρόσωποι της στο ΚΔΣ, να βγουν και να απολογηθούν. Διαφορετικά, να μας επιτρέψουν αν τους αποκαλούμε συκοφάντες και ψεύτες.
Και μια συμβουλή, αφού ισχυρίζονται ότι κόπτονται για τους συναδέλφους και το δημόσιο σχολείο:
Αντί να ψεύδονται και να συκοφαντούν ας ασκήσουν πιέσεις στον Πρόεδρο του Κόμματος τους και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλο, να βγάλει από τα συρτάρια που έχει κλεισμένη, εδώ και δύο μήνες, την πρόταση της κυβέρνησης για αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής για Διευθυντές, Επιθεωρητές και ΠΛΕ ώστε να εγκριθεί και να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, γνωρίζουν πολύ καλά το τι θα συμβεί στα σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Έτσι θα δείξουν το ενδιαφέρον τους για την εκπαίδευση και όχι με ψεύδη, συκοφαντίες και παραπληροφόρηση.
*Πρόεδρος Νέας Κίνησης Καθηγητών