Απάντηση για το ζήτημα της μείωσης του προϋπολογισμού στο Τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ


ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ*

Λυπάμαι πραγματικά που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ και να διαψεύσω τα όσα κατηγορούμαι ως Πρόεδρος της ΦΕΤΕΠΑΚ, σε μια περίοδο που πρώτιστος στόχος όλων μας είναι η ενότητα στις τάξεις του πανεπιστημίου μας. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σ’ αυτή την περίοδο κάποιοι δεν προσέτρεξαν στον Πρόεδρο της ΦΕΤΕΠΑΚ για να τους λυθούν οποιεσδήποτε απορίες έχουν με τα όσα συμβαίνουν. Εύχομαι το πρώτιστο μέλημα τους είναι να μην διασπάσουν το φοιτητικό κίνημα του ΤΕΠΑΚ και να σπείρουν τη διχόνοια αυτές τις ώρες που πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι.

Πραγματικά διερωτώμαι πώς μπορεί κάποιος να ξέρει αν εκφράστηκα ή όχι στην συγκεκριμένη συνεδρία αφού μόνο τα μέλη του συμβουλίου μπορούν να δουν τα πρακτικά. Αν συμβαίνει αυτό κάποιοι παραμένουν εκτεθειμένοι. Μόνο οι αποφάσεις κοινοποιούνται και πάλι κάποιοι δεν τις διάβασαν. Σε άλλη περίπτωση καλό θα ήταν όπως επικοινωνούσαν μαζί μου για όποια διευκρίνιση ήθελαν και μετά αν δεν ικανοποιούνταν, ας εξέφραζαν δημόσια την αντιπαράθεση τους. Για να ακουστούν αυτά που ζητάμε πρέπει κύρια εμείς να είμαστε ενωμένοι και να πάμε σαν μια γροθιά να τα διεκδικήσουμε.

Παρ’ όλα αυτά, γεγονός είναι ότι στη συγκεκριμένη συνεδρία λέχθηκε το θέμα και το συμβούλιο ήταν αναγκασμένο να συνεργαστεί με τις συνθήκες που επικρατούσαν. Αφού ήδη πάρθηκε η συγκεκριμένη πρόταση από τη σύγκλητο, η οποία έστειλε τη συγκεκριμένη πρόταση και είναι η καθόλα αρμόδια για να γνωρίζει ότι δε θα υπάρχουν επιπτώσεις στο τμήμα αφού υπάρχουν από όλα τα τμήματα εκπρόσωποι και συνεπώς από το τμήμα Νοσηλευτικής.
Από τη στιγμή που αντιλήφθηκα ότι μπορεί να υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα στο τμήμα τοποθετήθηκα δημόσια όπως μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο άρθρο μου.
Σε περίπτωση που κάποιοι δεν διάβασαν την απόφαση του συμβουλίου ας μάθουν τώρα ότι την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού θα την έπαιρνε το Πρυτανικό συμβούλιο και στην απόφαση ήταν τα παρακάτω.
Toσυμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ‘’Εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο την Πρύτανη, τον ΑΟιΠΑ και τον Εκτελούντα καθήκοντα ΔΔΟ για την οριστικοποίηση του Προϋπολογισμού και οποιαδήποτε θέματα προκύψουν σχετικά με  την ετοιμασία του πριν την υποβολή του.’’
Δηλώνω ξεκάθαρα ότι είμαστε δίπλα σε όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, όπως κάναμε πάντα. Τα πλείστα προβλήματα που ταλανίζουν το ΤΕΠΑΚ και εμάς τους φοιτητές είναι λόγω του ελλειμματικού προϋπολογισμού με περικοπές 2 000 000 ευρώ.

Αν οι αποκοπές στον Προϋπολογισμό, η αποκοπή του φοιτητικού πακέτου, της χορηγίας, των υποτροφιών του ΙΚΥΚ, οι απειλές για τα δίδακτρα, τα κόμιστρα στα λεωφορεία και η αποκοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι μικροκομματικές σκοπιμότητες οι οποίες δεν αφορούν τους φοιτητές τότε πραγματικά λυπάμαι που κάποιοι βάζουν τα θεμέλια για να βρουν σύμμαχο όσοι θέλουν να κτυπήσουν και να υποσκάψουν τον ρολό που εκπροσωπεί ένα πανεπιστήμιο, και πόσο μάλλον το δικό μας πανεπιστήμιο το ΤΕΠΑΚ.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι το ζήτημα για τον προϋπολογισμό και τους 11 νοσηλευτές ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού πρέπει να μας βρει ενωμένους με μαζικότητα στην αυριανή κινητοποίηση της ΦΕΤΕΠΑΚ. Επίσης, καλώ για ακόμη μια φορά όλους τους εμπλεκομένους με το ΤΕΠΑΚ φορείς, φοιτητές, ακαδημαϊκό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό να συμπορευτούν μαζί μας αύριο στην κινητοποίηση που θα κάνει η ΦΕΤΕΠΑΚ έξω από την πρυτανεία την ώρα της απόφασης για τους 11 νοσηλευτές από τη σύγκλητο,  για να διαμαρτυρηθούμε μαζικά και ενωμένα για τις περικοπές στον προϋπολογισμό.

Πρώτος στόχος όλων μας είναι να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και να ταχθούμε όλοι ενάντια στο ξεπούλημα των κεκτημένων που με τόσους αγώνες κέρδισαν οι φοιτητές.
*Πρόεδρος Φοιτητικής Ένωσης Τεχνολογικού Πανεπιστημίου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










124