Απάντηση στην Άλκηστη Βαρνάβα


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ*

Είναι με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση που διάβασα το άρθρο της κας Άλκηστης Βαρνάβα, που με ασύστολα ψεύδη, χαρακτηρισμούς και πολλά υπονοούμενα προσπαθεί να πλήξει τον υποφαινόμενο.

Ένας οχετός ύβρεων μέσα σε ένα κείμενο ολιγότερo από μισή σελίδα είναι τα σημεία γραφής της αχαριστίας ενός ανθρώπου που προσωπικά ευεργέτησα και στήριξα και ας τολμήσει να το αμφισβητήσει.

Καταφέρεται η κα Βαρνάβα εναντίον ενός περήφανου κλάδου, αυτού των Οικονομολόγων καθηγητών, από τον οποίο προέρχεται και η ίδια, χαρακτηρίζοντας τους συναδέλφους της ως «ανεπαρκείς» και ως «ένα κλάδο δακτυλογράφων με αδυναμία να διδάξουν άλλο μάθημα».

Διερωτάται η κα Βαρνάβα για τα σεμινάρια Λογιστικής και πότε έγιναν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των Οικονομολόγων στη Λογιστική και σε άλλα μαθήματα, αγνοώντας σκόπιμα ότι ο υποφαινόμενος εδώ και έξι χρόνια παραδίδει ανελλιπώς μαθήματα στους συναδέλφους του κλάδου και μέσα στα πλαίσια των προαιρετικών σεμιναρίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στον ελεύθερο μου χρόνο και χωρίς κανένα όφελος, (ούτε τα οδοιπορικά μου δεν τα έχω διεκδικήσει). Μέχρι και πέρυσι επιμορφώθηκαν στο σύνολο τους 124 συνάδελφοι.

Ενημερώνω με την ευκαιρία την κα αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ ότι ανάλογο σεμινάριο διοργανώνεται και φέτος από τον Νοέμβριο και ας αποταθεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να το διερευνήσει, αν μάλιστα ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει και αυτή δεν έχει παρά να υποβάλει την αίτησή της στο σχετικό έντυπο που θα αποσταλεί σε όλα τα Λύκεια και Τεχνικές σχολές, εκτός και αν η ίδια δεν θεωρεί εαυτόν στην κατηγορία των «ανεπαρκών».

Συνεχίζει η κα Βαρνάβα και συκοφαντεί ασύστολα όλους ανεξαιρέτως τους επιθεωρητές του κλάδου μας ότι «τόσα χρόνια μοίραζαν βαθμολογίες σε ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς, αλλά έχαναν τους μαθητές». Αυτό δεν μου επιτρέπεται να το απαντήσω εγώ και το αφήνω στους ίδιους τους επιθεωρητές που πέρασαν από τον κλάδο να το σχολιάσουν. Ωστόσο, ως πρόεδρος των Οικονομολόγων, την παρακαλώ να αναιρέσει τον χαρακτηρισμό «ανεπαρκείς», διότι με το αξίωμά της ως αντιπροέδρου της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης έπρεπε να επιδείκνυε περισσότερο σεβασμό σε συναδέλφους και ιδιαίτερα προς τον κλάδο από όπου προέρχεται. Διαφορετικά, αν δεν απολογηθεί δημόσια, οφείλω για να προστατεύσω την αξιοπρέπεια των συναδέλφων να προτείνω σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού μας τη διαγραφή της από μέλος του Συνδέσμου Οικονομολόγων Καθηγητών Κύπρου.

Συνεχίζοντας η λαλίστατη κα Βαρνάβα αφήνει με σαρκασμό υπονοούμενα για την υπηρεσία μου στο γραφείο της τέως Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης (ΔΜΕ) κας Ζήνας Πουλλή, αλλά προχωρεί με το άρθρο-λιβελλογράφημά της και με «διορίζει» και σύμβουλο όλων των υπουργών (εκτός του νυν) και την ευχαριστώ για την προαγωγή, γιατί όφειλε η κα Βαρνάβα να γνωρίζει ότι ουδέποτε διετέλεσα σύμβουλος σε κανένα υπουργό αλλά ούτε και της κας Πουλλή, αλλά μόνο του Επιθεωρητή των Οικονομικών.

Διερωτάται η κα Βαρνάβα τι έχω κάνει στα τόσα χρόνια που είμαι σύμβουλος (πολυετής κατά την ίδια), τι προσέφερα στον κλάδο. Δεν έφερε στη μνήμη της τα δεκάδες επιστημονικά συνέδρια στα οποία πρωτοστάτησα για τη διοργάνωσή τους, ένα μάλιστα το διοργανώσαμε από κοινού με την «Αλλαγή» μόλις πέρυσι, στο οποίο και  η ίδια η συνάδελφος ήταν μέλος, τη συνεχή στήριξη που δίνω προσωπικά σε όλους τους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς είτε με δειγματικές παρουσιάσεις, είτε με στήριξη, προμηθεύοντάς τους υλικό για τα μαθήματά τους καθ’ όλη τη χρονιά.

Ξεχνά ή δεν γνωρίζει η κα Βαρνάβα την ανάμειξή μου, μαζί με ακόμα δύο συναδέλφους, στη συγγραφή/αναθεώρηση 17 βιβλίων του κλάδου, τις συμμετοχές του Συνδέσμου Οικονομολόγων σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως της «Σταδιοδρομίας», τις συμμετοχές του υποφαινομένου στα Αναλυτικά Προγράμματα, όπου προήδρευα της συμβουλευτικής επιτροπής των Οικονομολόγων, τα σεμινάρια που έδωσα σε εκατοντάδες συναδέλφους όλων των κλάδων για την Επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ένα σωρό άλλες ενέργειες και δράσεις.

Δεν αντιλαμβάνομαι, αλήθεια, το μένος και την οργή της καλής συναδέλφου, όταν μία απλή εισήγηση για δημιουργία συμβουλευτικού σώματος της ΟΕΛΜΕΚ αντιμετωπίζεται ως ανάθεμα και προσβολή και βγάζει τόση χολή με τα γραφόμενά της για τον υποφαινόμενο.

Πού έβγαλε αλήθεια η κα Βαρνάβα το συμπέρασμα ότι αναφερόμουν ειδικά στο πρόσωπό της στο άρθρο μου, όταν απευθυνόμουν καλοπροαίρετα σε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ. Μόνο αυτή γνωρίζει.

Τέλος, την ευχαριστώ για την πρόσκληση-πρόκληση που μου απευθύνει για διεκδίκηση θέσης στο ΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ. Υπάρχουν, όμως, σίγουρα πιο άξιοι και έντιμοι συνάδελφοι που με μεγάλη ανιδιοτέλεια και περισσή αγάπη υπηρετούν τους συναδέλφους και την εκπαίδευση, όπως την κα Βαρνάβα. Εγώ ποιος είμαι και τι γυρεύω ανάμεσά τους;

Είναι λυπηρό, αλλά δυστυχώς το άρθρο της είναι ένα δείγμα μόνο για προβληματισμό όλων για την κατάντια του ατόμου και της κοινωνίας μας.

Φυσικά η κα Βαρνάβα θα πρέπει να έχει τους λόγους της, αλλά αυτοί δεν είναι αρκετοί για να εξαπολύει λίβελλο και ασύστολα ψεύδη εναντίον ενός συναδέλφου και συνεργάτη της, που έδωσε δείγματα γραφής ουκ ολίγα στον χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης και για τα οποία είμαι υπερήφανος.

Τα όποια πικρόχολα σχόλια στο άρθρο της κας Βαρνάβα με θλίβουν και με προβληματίζουν, αλλά διατρανώνουν και την ελπίδα ότι υπάρχει «δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ' ορά».

«ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ» ……..ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΥΤΟ;

*Πρόεδρος Οικονομολόγων Καθηγητών Κύπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










331