Απάντηση στην Προοδευτική


ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*

Οι άνθρωποι που εξεπλάγησαν (έτσι είπαν, ότι τους πιάσατε εξ απροόπτου), γιατί καταθέσαμε στην προηγούμενη συνεδρία πρόταση με την οποία διορθώναμε τις αδικίες σε βάρος των συναδέλφων για το Ωρολόγιο, μας κατηγορούν ότι δεν καταθέσαμε βελτιωτική πρόταση στην τελευταία συνεδρία του Κ.Δ.Σ. Έλεος σύντροφοι. Μας αφήσατε να καταθέσουμε, αφού σπεύσατε να αγκαλιάσετε ένα αποστάτη.  Πρέπει να ντρέπεσθε, γιατί παραβιάσατε το καταστατικό και οδηγείτε την ΟΕΛΜΕΚ σε περιπέτειες.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνατε αυτό. Πριν από 16 χρόνια, αν θυμάστε, αγκαλιάσατε και πάλι έναν αποστάτη. Με πέντε ψήφους τον εκλέξατε Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ και άντεξε 40 μέρες. Η ΟΕΛΜΕΚ, όμως, ταλανιζόταν για χρόνια.

Υποτίθεται ότι συνεργαζόμασταν, λαμβάναμε αποφάσεις και αντί να προβάλλετε την απόφαση της πλειοψηφίας, καλούσατε τα κανάλια στη διπλανή αίθουσα και προβάλλατε τη δική σας απόφαση. Έτσι… δημοκρατικά ενεργούσατε. Έτσι αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία.

Είναι ντροπή σας, λοιπόν, να μιλάτε για αποκαλυπτήρια του Θ. Πολυβίου, όταν εσείς αποκαλύπτεσθε κάθε μέρα με τη συμπεριφορά σας.

Ακόμη και τώρα που ψηφίσατε και στηρίξαμε έναν αποστάτη δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και προσπαθείτε να βρείτε δικαιολογίες, του τύπου «η πρόταση παρουσιάζει αδυναμίες και δεν μας εκφράζει στο σύνολό της».  Τότε γιατί την ψηφίσατε; Να σας πω γιατί: Για να δημιουργηθεί χάος και πρόβλημα και να μη γίνει τίποτε. Αυτό θέλετε.

Αν είχατε τεκμηριωμένη και αιτιολογημένη πρόταση δεν θα υποστηρίζατε την πρόταση ενός αποστάτη. Τόσο τεκμηριωμένη είναι η πρότασή σας που άρχισαν νέες διαμαρτυρίες από τους συναδέλφους.  (Τι έχετε τώρα να τους πείτε; Ότι φταίει και πάλι ο Θ. Πολυβίου και η Ν. Κίνηση;)

Ψηφίστηκε λέτε η πρόταση με ισχνή πλειοψηφία. Καλά η δική σας πρόταση που πέρασε και με την ψήφο ενός αποστάτη τι είναι; Και σε τελευταία ανάλυση υπάρχει ισχνή και μη πλειοψηφία;  Η πλειοψηφία είναι μία την οποία δεν μάθατε να σέβεστε.

Και κάτι τελευταίο: Όταν σας συμφέρει η ΠΣΓΑ είναι το ανώτατο όργανο. Τώρα πώς ήλθατε και αγνοήσατε την απόφαση του ανώτατου οργάνου;

Τις συμπαιγνίες, λοιπόν, τις ίντρικες χάριν συμφερόντων να τις ψάξετε στην πλευρά σας και στις συμμαχίες που κάνατε μέσα και έξω από την ΟΕΛΜΕΚ. Εμείς έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας ότι πράξαμε το καθήκον μας και αυτό θα φανεί σύντομα.

*Πρόεδρος Νέας Κίνησης Καθηγητών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










114