Απάντηση του προέδρου του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ στη Γενική Ελέγκτρια για τη διαχείριση των κτιρίων


Αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο που παραθέτουν στοιχεία από έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, η οποία διαβιβάστηκε για σχόλια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με ημερ. 13.9.2013, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Δημήτρης Κοντίδης, με γραπτή δηλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

1.    Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα το Συμβούλιο (Μάρτης 2012) ασχολήθηκε επισταμένα, μέσα και από την Επιτροπή Ελέγχου και τον Εσωτερικό Ελεγκτή, με ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και ειδικότερα με τα κτίρια.

2.    Όσα αναφέρει η Γενική Ελέγκτρια προκύπτουν από εκθέσεις και στοιχεία που έθεσε στη διάθεσή της το ίδιο το Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια της πολιτικής του για πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία. 

3.   Θέση αρχής του Συμβουλίου είναι «όλα στο φως».  Καμία έκθεση δεν έχει μπει στο συρτάρι.  Για το κτίριο «Eastland» έχει πολύ πρόσφατα ολοκληρωθεί αναλυτική έκθεση από ανεξάρτητο Ερευνώντα Λειτουργό.  Για το κτίριο New Extra έχουν ήδη γίνει ενέργειες πρόωρης αποδέσμευσης, παρότι το συμβόλαιο είναι «κλειστό».  Οι «νέες αποθήκες Συκοπετρίτη» χρησιμοποιούνται πλήρως εδώ και ένα χρόνο.  Στην προσεχή τακτική του συνεδρία (25.9.2013) το Συμβούλιο έχει ήδη προγραμματισμένο να συζητήσει το χειρισμό των ζητημάτων που απορρέουν από τις εσωτερικές του εκθέσεις και από τις εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας προς την κατεύθυνση της πλήρους διερεύνησης και της απόδοσης πιθανών ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν.

4.    Το Συμβούλιο έχει κληρονομήσει μια δύσκολη κατάσταση πραγμάτων σε ό,τι αφορά κτίρια, ενοίκια, συμβόλαια και υποχρεώσεις, την οποία προσπαθεί, με πολλούς νομικούς και άλλους περιορισμούς, να την αλλάξει προς όφελος του Πανεπιστημίου.  Η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν πλήρη ενημέρωση για τις προσπάθειες που καταβάλλονται.  Το Συμβούλιο αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες του και δεν διστάζει να λάβει δύσκολες αποφάσεις. 

5.    Μετά το πέρας της προσεχούς συνεδρίασης του Συμβουλίου (25.9.2013) θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην οποία θα δοθούν όλα τα στοιχεία και θα απαντηθούν οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

6.    Είναι λυπηρό και άδικο η τεράστια προσπάθεια που η πανεπιστημιακή κοινότητα καταβάλλει για την προαγωγή της ακαδημαϊκής αριστείας και της γνώσης να σκιάζεται από δημοσιεύματα για τη διαχείριση μη ακαδημαϊκών ζητημάτων.  Το Συμβούλιο ενεργεί και θα εντατικοποιήσει τις ενέργειές του ώστε να τερματιστεί αυτό το φαινόμενο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










162