ΑΠΚ: Προκήρυξη θέσεων ακαδημαϊκού προσωπικού στη Σχολή Επιστημών και Διοίκησης–Διοίκηση Επιχειρήσεων


Γίνονται δεκτές αιτήσεις για μια (1) κενή οργανική θέση στη βαθμίδα του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή στην γνωστική περιοχή:

-Διοίκηση Επιχειρήσεων (Management)

-Οικονομική Επιχειρήσεων

-Οικονομικά

Για όλες τις βαθμίδες απαιτείται Διδακτορικό Δίπλωμα αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου. Τα ελάχιστα προσόντα για κάθε ακαδημαϊκή βαθμίδα περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (www.ouc.ac.cy). Τα προσόντα αυτά βασίζονται στα χρόνια ακαδημαϊκής πείρας του υποψηφίου, στο ερευνητικό έργο και την επιστημονική του   προσφορά,   καθώς   και   στην   εμπειρία   οργάνωσης   υψηλής   ποιότητας   προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τα κύρια καθήκοντα του υποψηφίου πέραν της έρευνας θα είναι:

-    Η διδασκαλία εξ αποστάσεως που περιλαμβάνει εκτεταμένη χρήση ασύγχρονων και σύγχρονων τεχνολογιών καθώς και διά ζώσης ομαδική συμβουλευτική.

-    Η επίβλεψη μεταπτυχιακών διατριβών μάστερ και διδακτορικών φοιτητών.

-    Η  διαρκής  ανανέωση της μεθοδολογίας διδασκαλίας και του περιεχομένου των  θεματικών  ενοτήτων του προγράμματος σπουδών και η προετοιμασία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλου για την εξ  αποστάσεως εκπαίδευση των φοιτητών.

-    Η οργάνωση, ο συντονισμός και η καθοδήγηση των ομάδας διδακτικού προσωπικού του περιεχομένου της Θεματικής

Ενότητας στην οποία εντάσσετε και η διασφάλιση της ποιότητας του συνολικού εκπαιδευτικού έργου της.

Πέραν του ερευνητικού έργου και της ακαδημαϊκής εμπειρίας, βαρύνοντα κριτήρια για την επιλογή του υποψηφίου αποτελούν:

x    Η εμπειρία και τα προσόντα στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση (γνώση και συνεισφορά στην ανάπτυξη των σχετικών τεχνολογιών, διδακτική εμπειρία, ανάπτυξη κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και ιδιαίτερα ψηφιακού, συνεισφορά στην εκπαιδευτική μεθοδολογία).

x    Η επαγγελματική εμπειρία και ιδιαίτερα η ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

x    Η διοικητική και οργανωτική εμπειρία (οργάνωση και διεύθυνση ομάδων, έργων, τμημάτων).

x    Η διεθνής εμπειρία (σπουδές, διδασκαλία, εργασία) και η πολύ καλή γνώση της αγγλικής.

x    Η δυνατότητα εξωτερικής ερευνητικής χρηματοδότησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, για τα προγράμματα σπουδών και γενικά για τις ακαδημαϊκές θέσεις μπορούν να βρουν οι υποψήφιοι στο http://www.ouc.ac.cy.

Οι γλώσσες διδασκαλίας είναι η Ελληνική ή/και η Τουρκική. Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην περίπτωση εκλογής υποψηφίου ο οποίος δεν γνωρίζει επαρκώς την Ελληνική γλώσσα, θα είναι ευθύνη του προσληφθέντα καθώς και της Σχολής στην οποία υπάγεται να μάθει την Ελληνική γλώσσα σε διάστημα τριών ετών, λόγω του ότι η επίσημη γλώσσα διδασκαλίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η Ελληνική. Σημειώνεται ότι η κάθε Σχολή θα θέσει τα δικά της κριτήρια για το επίπεδο επάρκειας της Ελληνικής γλώσσας που απαιτείται.

Οι συνολικές ετήσιες ακαθάριστες απολαβές (συμπεριλαμβανομένου και του 13ου  μισθού) με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία υπολογίζονται ως εξής:

Καθηγητής                            (Κλίμακα Α15-Α16)                           €69.148-€89.882

Αν. Καθηγητής                       (Κλίμακα Α14-Α15)                           €60.985-€83.143

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τη μισθοδοσία αυτού που θα διοριστεί εφαρμόζονται οι πρόνοιες των περί της μη  Παραχώρησης  Προσαυξήσεων  και  Τιμαριθμικών  Αυξήσεων  στους  Μισθούς  των  Αξιωματούχων  και Εργοδοτου-μένων και τις Συντάξεις των Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα νόμων του 2011 έως 2014.

Η δημοσίευση της εν λόγω θέσης γίνεται ύστερα από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τη μετέπειτα  γραπτή  συγκατάθεση  της  Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής  Οικονομικών  και  Προϋπολογισμού,  για εξαίρεσή της από τις πρόνοιες των περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στο Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμων του 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015   δύο (2) αντίγραφα σε έντυπη μορφή και έξι (6) σε ψηφιακή μορφή (CD) – σε μορφή PDF (Portable Document  Format) ή Word τα ακόλουθα:

1.    Επιστολή  στην  οποία  να  φαίνεται  το  πρόγραμμα,  η  βαθμίδα  ή  οι  βαθμίδες  και  ο  τομέας  για  τον  οποίο ενδιαφέρονται, καθώς και η ημερομηνία κατά την οποία μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα σε  περίπτωση εκλογής.

2.    Βιογραφικό Σημείωμα.

3.    Σύντομη  ανασκόπηση  του  ερευνητικού  τους  έργου,  καθώς  και  σύντομη  περιγραφή  των   μελλοντικών επιστημονικών τους σχεδίων (μέχρι 1500 λέξεις).

4.    Κατάλογο δημοσιεύσεων.

5.    Ανάτυπα των τριών πιο αντιπροσωπευτικών δημοσιεύσεων.

6.    Αντίγραφα τίτλων σπουδών θα πρέπει να σαρώνονται και να περιλαμβάνονται στον ψηφιακό δίσκο.

7.    Τα ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας τριών (3) καθηγητών Πανεπιστημίου οι οποίοι θα υποβάλουν συστατικές επιστολές.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ζητήσουν από τρεις τουλάχιστον Καθηγητές Πανεπιστημίου να αποστείλουν εμπιστευτικές συστατικές επιστολές, απευθείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ονόματα και οι διευθύνσεις των Καθηγητών αυτών θα πρέπει να υποβληθούν με την αίτηση. Οι συστατικές επιστολές θα πρέπει να φθάσουν το αργότερο μέχρι την τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Το Βιογραφικό Σημείωμα και η ανασκόπηση του Ερευνητικού Έργου πρέπει να υποβάλλονται στα Ελληνικά ή στα Τούρκικα και σε μια διεθνή γλώσσα, κατά προτίμηση την Αγγλική.

Αιτήσεις που δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές της προκήρυξης αυτής δεν θα  γίνουν αποδεκτές.  Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου απαιτεί τη φυσική παρουσία των υποψηφίων στην προσωπική συνέντευξη και δεν αναλαμβάνει το κόστος του ταξιδιού των υποψηφίων.

Όλα τα πιο πάνω πρέπει να παραδοθούν διά χειρός στο:

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού

Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 3ος όροφος, Γραφείο 366, 2220 Λατσιά, Λευκωσία

Τ.Θ. 12794, 2252 Λατσιά, Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ,

το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, και ώρα 2.00μ.μ. ή να σταλούν ταχυδρομικώς σε φάκελο ο οποίος θα φέρει ευδιάκριτη ταχυδρομική σφραγίδα ημερομηνίας, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2014.

Θα θεωρούνται εμπρόθεσμες οι αιτήσεις   νοουμένου ότι θα φθάσουν στο Τμήμα Ανθρώπινού   Δυναμικού, το αργότερο μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2014 (με ευδιάκριτη σφραγίδα φακέλου 13 Φεβρουαρίου 2015), με αποκλειστική ευθύνη του ενδιαφερομένου.

Για πληροφορίες που αφορούν διαδικαστικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο τηλ. +357 22411662 καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 7.30 – 15.00.

Για θέματα που αφορούν στη φύση της εργασίας/αρμοδιότητες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον Κοσμήτορα  της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και  Διοίκησης  στο  τηλέφωνο  +357  22411636  ή  στη  ηλεκτρονική διεύθυνση  anastasia.argyrou@ouc.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144