ΑΠΚ: Προκήρυξη θέσεων ΣΕΠ για διαδικτυακά σεμινάρια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το 2014-2015


Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προκηρύσσει θέσεις Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) για την προσφορά Διαδικτυακών Σεμιναρίων στα Μέσα Κοινωνικής Δίκτυωσης (Social Media) για τo ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015. H επιστημονική ή επαγγελματική ενασχόληση των υποψηφίων θα πρέπει να είναι σε περισσότερα από ένα από τα πιο κάτω αντικείμενα:

1. Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media): Τα πρώτα βήματα στα social media και απόκτηση λογαριασμών για προώθηση της εργασίας ή της επιχείρησης (5 εβδομάδες).

2. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) στην Ενημέρωση: Το διαδίκτυο και ο τρόπος που αλλάζει τον τρόπο που ασκείται η δημοσιογραφία στα σύγχρονα Μέσα Ενημέρωσης (5 εβδομάδες).

3. Δημοσιογραφία με smartphone: Πώς μπορεί το κινητό τηλέφωνο να μετατραπεί σε ένα πλήρες εργαστήριο δημοσιογραφίας (5 εβδομάδες).

4. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) για προχωρημένους: Τα πιο εξελιγμένα social networks που προσφέρουν ιδιαίτερες δυνατότητες για επεξεργασία και διαμοιρασμό της πληροφορίας (6 εβδομάδες).

5. Εισαγωγή στο Blogging: Γνωριμία με τις βασικές πλατφόρμες blogging και τα χαρακτηριστικά τους (5 εβδο-μάδες).

6. Αudio for internet: Βασική εγγραφή και επεξεργασία ήχου για χρήση και απ' ευθείας μετάδοση (4 εβδομάδες).

7. Video for internet–Εισαγωγή: Βασική επεξεργασία video και μεταφόρτωση σε social networking sites (4 εβδο-μάδες).

8. Data journalism-Εισαγωγή: Εξοικείωση με τα ανοικτά δεδομένα, βασική επεξεργασία τους και εισαγωγή στην έννοια του crowd mapping (6 εβδομάδες).

9. Blogging για προχωρημένους: Χρήση εργαλείων που βελτιώνουν την οπτικοποίηση της πληροφορίας και την παρουσίασή της, ζωντανή εκπομπή (Live streaming) και παραμετροποίηση blog (4 εβδομάδες).

10. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) & το Branding (βασικό): Ο τρόπος που μια μάρκα επιλέγει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) για την προβολή της και ο τρόπος πού χτίζει καμπάνια, ανάλογα με το κοινό, στο ποίο απευθύνεται (5 εβδομάδες).

11. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) & το Branding για προχωρημένους: Πώς οι μεγάλες μάρκες ενισχύουν την εικόνα τους μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Παραδείγματα και πρακτικές εφαρμογές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (5 εβδομάδες).

12. Brand U! Facebook – Instagram: Τα "μυστικά" του Facebook και του Instagram για να χτισθεί η εικόνα (ιδιώτες) (5 εβδομάδες).

13. Brand U! Twitter–Linkedin: Τα "μυστικά" του Twitter και του Linkedin για να χτισθεί η εικόνα (ιδιώτες). (5 εβδομάδες).

14. Δημιουργία περιεχομένου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) για ιδιώτες: Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου στα social media, προσέλκυση αναγνωστών και παρακίνηση συμμετοχής (5 εβδομάδες).

15. Δημιουργία περιεχομένου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) για δημοσιογράφους: Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), γραφή, αναρτήσεις, προσέλκυση αναγνωστών και παρακίνηση συμμετοχής (5 εβδομάδες).

16. Δημιουργία περιεχομένου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) για Συμβούλους Επικοινωνίας: Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), γραφή, επιλογή, ανάρτηση και παρακίνηση για συμμετοχή (5 εβδομάδες).

17. Δημιουργία περιεχομένου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) για marketing/ brand managers και directors: Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), γραφή, επιλογή, ανάρτηση και παρακίνηση για συμμετοχή (5 εβδομάδες).

18. Οι μετρήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media metrics): Στα άδυτα των μετρήσεων. Αξιολόγηση παρουσίας ενός προσώπου, οργανισμού ή μάρκας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Ανάλυση των δεικτών απόδοσης και παρουσίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) (5 εβδομάδες).

I. ΠΡΟΣΟΝΤΑ – ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Οι Υποψήφιοι για τις θέσεις των Μελών Σ.Ε.Π, σύμφωνα με το εδάφιο (6) του άρθρου (18) του περί Ανοικτού Πανεπιστημίου Νόμου (Ν. 234(Ι)/2002), πρέπει είναι είτε κάτοχοι Διδακτορικού από αναγνωρισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), είτε μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) αναγνωρισμένων ΑΕΙ ή Ερευνητικών Κέντρων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής είτε διδάκτορες που είναι μέλη αναγνωρισμένων ισότιμων ερευνητικών ιδρυμάτων και είναι επιθυμητό να έχουν πέραν των ακαδημαϊκών προσόντων, εμπειρία και προσόντα στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και όπου η φύση του γνωστικού αντικειμένου το απαιτεί, μπορεί να προσλαμβάνονται ως μέλη Σ.Ε.Π και άτομα που δεν είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, αλλά έχουν πολύχρονη εμπειρία και βαθιά γνώση στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο ή διακρίνονται στον συγκεκριμένο τομέα. ΤΜΗΜΑ Α ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 28ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 77

Τα Μέλη Σ.Ε.Π. προσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, συγκεκριμένης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης για την κάλυψη συγκεκριμένων διδακτικών ή/και ερευνητικών αναγκών.

Oι υποψήφιοι θα αξιολογούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Τεκμηριωμένη γνώση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) (Πιστοποιητικά Παρακολούθησης ή/και σχετική ενασχόληση στον εργασιακό χώρο του υποψήφιου).

2. Πενταετή τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στα πεδία της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας.

3. Τεκμηριωμένη γνώση των τεχνικών παραγωγής (production techniques) για τις ανάγκες παραγωγής βίντεο και πολυμεσικών υλικών, ως μέρος των απαιτούμενων διδακτικών υλικών (Απαραίτητο δείγμα προηγούμενης εργασίας με σχετική διαδικτυακή διεύθυνση/URL).

4. Διαθεσιμότητα του υποψηφίου.

Η γλώσσα επικοινωνίας είναι η ελληνική. Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η διάρκεια κάθε Διαδικτυακού Σεμιναρίου θα είναι 4 με 6 εβδομάδες και τα μέλη Σ.Ε.Π. δύνανται να εργοδοτούνται για ένα ή και περισσότερα σεμινάρια.

II. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

1. Παραγωγή βίντεο για τις διδακτικές ανάγκες κάθε Σεμιναρίου.

2. Παραγωγή σημειώσεων, τεστ και εργασιών για τις διδακτικές ανάγκες των Σεμιναρίων σε ψηφιακή μορφή.

3. Αξιολόγηση των τεστ και εργασιών των συμμετεχόντων στα Διαδικτυακά Σεμινάρια.

4. Γραπτή και ηλεκτρονική επικοινωνία με τους συμμετέχοντες σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια των Σεμιναρίων.

5. Αποκλειστική χρήση των ηλεκτρονικών εργαλείων και της Πλατφόρμας Tηλεκπαίδευσης του Α.Π.ΚΥ.

6. Σύνταξη απολογιστικής έκθεσης στο τέλος του εκάστοτε Σεμιναρίου σχετικά με την αποτελεσματικότητα της συνολικής διαδικασίας.

IΙΙ. ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Η αμοιβή των μελών Σ.Ε.Π. των Διαδικτυακών Σεμιναρίων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου καθορίζεται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής. Το ύψος των απολαβών θα είναι €30 (τριάντα) ευρώ ανά φοιτητή για κάθε Διαδικτυακό Σεμινάριο των 25 ατόμων.

ΙV. ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

3. Η αίτηση συμπληρώνεται και υποβάλλεται μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υποβολής Αιτήσεων Σ.Ε.Π. Η πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων Σ.Ε.Π. είναι δυνατή ΜΟΝΟ μέσω της ιστοσελίδας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου www.ouc.ac.cy

4. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων Σ.Ε.Π. πρέπει απαραίτητα να επισυναφθεί Πρόσφατο Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.

5. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων Σ.Ε.Π. μπορούν να προσκομιστούν τυχόν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης κατέχουν οι υποψήφιοι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) ή/και Βεβαιώσεις Εργασίας/Ενασχόλησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media).

V. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 Η υποβολή των αιτήσεων μελών ΣΕΠ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014.

 Σε ορισμένες περιπτώσεις, και προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα η Επιτροπή Αξιολόγησης, είναι πιθανό να ζητηθούν από τους υποψηφίους να προσκομίσουν στοιχεία που αναφέρονται στο Βιογραφικό τους Σημείωμα.

 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 21η Μαρτίου 2014 και ώρα 14:00.

Για πληροφορίες που αφορούν στις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα τηλέφωνα: +357 22411600/662 καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 07:30 – 15:00. Περισσότερες πληροφορίες για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και για τη δομή και το περιεχόμενο των Διαδικτυακών Σεμιναρίων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου http://www.ouc.ac.cy/web/guest/cert/sms




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










209