Απλά, καθαρά πράγματα: Ψηφίζω Νέα Κίνηση


ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*  

Με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ της τελευταίας τριετίας τα έχουν κάποιοι συνδικαλιστές – βετεράνοι και νεοφανείς – κυρίως από τις κινήσεις Προοδευτική και Νέα Πνοή.

Δεν θα ασχοληθώ με τους ψευδείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τους (π.χ. φίλε Γιαλλούρη η Νέα Κίνηση δεν ψήφισε και δεν θεωρεί πως κινείται στα ορθά πλαίσια η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως ψευδώς ισχυρίζεσαι.  Αυτό, εξάλλου, μπορείς να το διαπιστώσεις και από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΟΕΛΜΕΚ).

Η θέση της Κίνησής μας, όπως δημοσιεύτηκε και στο έντυπο της Νέας Κίνησης και όπως εκδηλώθηκε και στην ψηφοφορία του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ είναι ξεκάθαρη και την παραθέτουμε:

«Προειδοποιούμε τους πάντες: Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών και τους γνωστούς – άγνωστους άσπονδους φίλους των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Τα τετελεσμένα της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν θα περάσουν. Η δημόσια εκπαίδευση είναι για μας εθνική υπόθεση και θα την υπερασπιστούμε με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση για όσους επιβουλεύονται το δημόσιο σχολείο, και το μέλος της πατρίδας μας».

Τώρα για τα ερωτήματα του φίλου και τέως Προέδρου των συμβασιούχων Κ. Κωνσταντίνου έχω να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο που τα θέτει στο σχετικό άρθρο του.

  • Αν η ΟΕΛΜΕΚ σε περίοδο κρίσης κατάφερε να σας μονιμοποιήσει, τότε γνωρίζετε τι θα πράξετε;
  • Αν η ΟΕΛΜΕΚ πέτυχε να διοριστεί η συντριπτική πλειοψηφία των εκτάκτων και συμβασιούχων, παρά τη σημαντική μείωση του αριθμού των μαθητών, γνωρίζετε τι θα ψηφίσετε.
  • Αν η ΟΕΛΜΕΚ στάθηκε εμπόδιο στην προώθηση, ενός συστήματος διορισμού που θα προωθούσε το ρουσφέτι και κατοχύρωσε τους συναδέλφους που έκαναν την προϋπηρεσιακή αλλά και άλλους, γνωρίζετε ποιους θα στηρίξετε.
  • Αν η σημερινή ηγεσία, εφάρμοζε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, που στόχο είχαν μόνο την προστασία του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών ξέρετε τι θα κάνετε.
  • Αν η ΟΕΛΜΕΚ προώθησε τα προβλήματα των νέων συναδέλφων και γενικά όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που κατά καιρούς παρουσιάστηκαν, γνωρίζετε τι θα κάνετε.
  • Αν, τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ ευθύνεται γιατί… έφερε το Μνημόνιο, οδήγησε την οικονομία στην καταστροφή και μείωσε τους μισθούς των εκπαιδευτικών,  γνωρίζετε τι θα κάνετε.

Απλά πράγματα, λοιπόν, όπως λέει και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος.  Απλά πράγματα, που οδηγούν μόνο σ’ ένα δρόμο: Ψήφο σ’ αυτούς που ήταν ηγεσία σε δύσκολους καιρούς, ψήφο στη Νέα Κίνηση Καθηγητών, τη μοναδική υπερκομματική, ανεξάρτητη, δυναμική, διεκδικητική κίνηση.

Την Κίνηση που λόγο έχει να δώσει μόνο στους εκπαιδευτικούς. Που κόμμα της είναι η ΟΕΛΜΕΚ και το δημόσιο σχολείο, μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.

Ψήφο, λοιπόν, στη Νέα Κίνηση για περηφάνια στον κλάδο, για δυναμικές διεκδικήσεις στους δύσκολους καιρούς που έρχονται, για αξιοπρέπεια και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό.

Και κάτι τελευταίο και γενικότερο: «Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες (και ψεύτες, προσθέτω) δεν είναι θύμα!  Είναι συνεργός τους!», λέει διαχρονικά ο George Orwell.

*Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ  και Πρόεδρος της Νέας Κίνησης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144