Αποφάσεις του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ για συμβόλαια κτιρίων. Στη Γενική Εισαγγελία όλα τα στοιχεία


Το Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοινώνει ότι  κατά τη σημερινή τακτική του συνεδρία, εξέτασε ζητήματα που αφορούν σε παλαιότερες αποφάσεις για κτίρια, στη βάση και των επισημάνσεων που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας (ημερ. 13.9.2013) και της απόφασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας (ημερ. 26.7.2013), και αποφάσισε ομόφωνα:

1.         Να επαναβεβαιώσει τη θέση αρχής που καθόρισε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα (Μάρτης 2012) για πλήρη διαφάνεια και εφαρμογή των αρχών χρηστής διοίκησης, με γνώμονά του την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.  Στα πλαίσια αυτά, οι εκθέσεις της Επιτροπής Ελέγχου του Πανεπιστημίου και οι εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και γίνονται άμεσες ενέργειες συμμόρφωσης με τις εκάστοτε επισημάνσεις.

2.         Για τρία κτίρια - κτίριο New Extra, κτίριο Eastland και κτίριο Νέων Αποθηκών Συκοπετρίτη - προκύπτουν σοβαρά ζητήματα, όπως επισημαίνονται σε εκθέσεις που έγιναν με εντολή του Πανεπιστημίου - κάποιες ολοκληρώθηκαν πολύ πρόσφατα - και έχουν κοινοποιηθεί άμεσα στη Γενική Ελέγκτρια .  Όλα τα στοιχεία και οι εκθέσεις που σχετίζονται με αυτά τα τρία κτίρια να διαβιβαστούν άμεσα στο Γενικό Εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ή άλλων αδικημάτων.  Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να διαθέσει στη Γενική Εισαγγελία στοιχεία για όλα τα ενοικιαζόμενα κτίρια έτσι ώστε, εφόσον η Εισαγγελία το κρίνει σκόπιμο, να προχωρήσει σε περαιτέρω διερευνήσεις.

3.         Να τερματίσει από την 1η Οκτωβρίου 2013  το  συμβόλαιο ενοικίασης του κτιρίου New Extra, υλοποιώντας απόφαση του Συμβουλίου ημερ. 17.7.2013 με βάση την οποία έχει ήδη αποσταλεί επιστολή τερματισμού στους ιδιοκτήτες.

4.         Να συνεχίσει τις προσπάθειες για πλήρη αξιοποίηση κτιρίων που έχουν περιέλθει στην κατοχή του Πανεπιστημίου, με βάση τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς.  

5.         Να επισπεύσει τη διαδικασία πραγματοποίησης ανεξάρτητων εκτιμήσεων για το αγοραίο ενοίκιο κάθε κτιρίου που ενοικιάζει το Πανεπιστήμιο, για να αποτελέσουν εργαλείο περαιτέρω εξοικονομήσεων.  Προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν ιδιαίτερα υποβοηθητική η αρωγή της Πολιτείας.

Το Συμβούλιο παραμένει σταθερό στους στρατηγικούς στόχους και προτεραιότητες που έχουν καθοριστεί και συνεχίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, παρά τις αντίξοες




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178