Αποκαλύπτουμε την εγκύκλιο Δημοσθένους για τις αφυπηρετήσεις των εκπαιδευτικών


Ακολουθεί αυτούσια η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας. 

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Υπουργός

Αρ. Φακ.:        15.12.05

                                                                        `                       6 Νοεμβρίου 2012

Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης

Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης

Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης

Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου

μέσω Γενικής Διευθύντριας

Παράταση αφυπηρέτησης εκπαιδευτικών λειτουργών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς βάσει της επιφύλαξης του εδαφίου (6) του άρθρου 12 των περί Συντάξεων Νόμων

Αναφορικά με την πιο πάνω πρόνοια του περί Συντάξεων Νόμων, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται για εύκολη αναφορά, παρακαλώ να σημειωθούν τα ακόλουθα:

Βάσει απόφασης πολιτικής προηγούμενου Υπουργού, εγκρίνονται τα αιτήματα εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν την ηλικία υποχρεωτικής αφυπηρέτησης και που ζητούν να συνεχίσουν να υπηρετούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους. Το κάθε αίτημα υποβάλλεται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και εγκρίνεται, με βάση την καθορισθείσα πολιτική.

Ανεξάρτητα με το τι ίσχυε μέχρι σήμερα, παρακαλώ όπως η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης προχωρεί σε αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και εξετάζει κατά πόσο, με βάση την όλη πορεία του εκπαιδευτικού, συντρέχουν λόγοι να δοθεί η όχι παράταση αφυπηρέτησης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αξιολογείται, υπό το πρίσμα και των σημερινών συνθηκών της αυξημένης ανεργίας, αν η συνέχιση της εργοδότησης του εκπαιδευτικού, η οποία ενέχει και το στοιχείο της επιβράβευσης, δικαιολογείται από την όλη επαγγελματική πορεία του.

Στην περίπτωση που μετά την πιο πάνω αξιολόγηση ο οικείος Διευθυντής κρίνει ότι δεν ενδείκνυται να εγκριθεί η παράταση, το θέμα θα πρέπει να υποβάλλεται στον Υπουργό μέσω Γενικής Διευθύντριας, με πλήρη τεκμηρίωση, για λήψη τελικής απόφασης. Στην περίπτωση θετικής αξιολόγησης, εξουσιοδοτώ τον οικείο Διευθυντή να εγκρίνει το αίτημα.

Γιώργος Δημοσθένους

Υπουργός

Κοιν.:  Πρώτη Διοικητική Λειτουργό"




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










130