Αποτελέσματα Παγκύπριου Διαγωνισμού ΚΥΚΠΕΕ με θέμα «Σχολικοί Λαχανόκηποι»


Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΚΥΚΠΕΕ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού προκήρυξε Παγκύπριο Διαγωνισμό με θέμα «Σχολικοί Λαχανόκηποι» για τη σχολική χρονιά 2016 – 2017.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Α΄ Παγκύπριου Μαθητικού Συνεδρίου «Μικροί Ερευνητές για το Περιβάλλον» που διοργάνωσε το ΚΥΚΠΕΕ έγινε και η βράβευση των σχολείων που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό.

Κατά την Α’ Φάση του Διαγωνισμού οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς επέλεξαν το σχολικό χώρο όπου θα δημιουργούσαν το λαχανόκηπό τους και στη συνέχεια φύτεψαν λαχανικά που τους παρείχαν δωρεάν τα Φυτώρια Γ. Θεοδώρου ΛΤΔ. Έπειτα διακόσμησαν τους λαχανόκηπούς τους με ανακυκλώσιμα υλικά ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η Ερευνητική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε στη συνδιοργάνωση με το ΚΥΚΠΕΕ Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Σχολικοί Λαχανόκηποι».

Κατά τη Β’ Φάση του Διαγωνισμού οι μαθητές αξιοποίησαν παιδαγωγικά τους σχολικούς λαχανόκηπους σε διάφορα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος και χρησιμοποίησαν τα λαχανικά για να ενισχύσουν τους άπορους μαθητές των σχολείων τους αλλά και τα κοινωνικά παντοπωλεία της κοινότητάς τους. Σημαντική ήταν η εμπλοκή της κοινότητας και των γονιών των μαθητών τόσο κατά τη διάρκεια της φύτευσης όσο και της φροντίδας των λαχανικών. 

Τα σχολεία που διακρίθηκαν είναι:

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ: Περιφερειακό Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό «Ιαματική»

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΙΗ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ: Δημοτικό Σχολείο Παρεκκλησιάς

Α’ Έπαινος: ΚΗ’ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών

Β’ Έπαινος: Γυμνάσιο Επισκοπής

Γ’ Έπαινος: Νηπιαγωγείο Πάνω Κυβίδων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










164