Αρβανιτόπουλος: Θα προσπαθήσουμε να μη γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών


ΑΘΗΝΑ-  Τα θέματα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην γίνουν απολύσεις, ενώ όπως σημείωναν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, από τους 1.848 εκπαιδευτικούς που εντάχθηκαν αρχικά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, οι 1.375 θα επανατοποθετηθούν μετά την αξιολόγησή τους σε θέσεις αντίστοιχες με αυτές που κατείχαν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ζήτησε να μην γίνει καμία απόλυση και δήλωσε ότι δεν έλαβε καμία δέσμευση εκ μέρους του υπουργού, ενώ –όπως είπε- αποκόμισε την εντύπωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν διασφαλίζονται εργασιακά.
Υποστήριξε ακόμη ότι με 16.000 λιγότερους από πέρυσι εκπαιδευτικούς, τα σχολεία δεν γίνεται να ξεκινήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους.
Σημειώνεται ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η ΟΛΜΕ και οι τοπικές ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προκηρύξουν απεργίες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163