Αρχή για το Κέντρο Επεξεργασίας Δεδομένων του ΤΕΠΑΚ


Στις 5 Αυγούστου 2013, παρουσία εκπροσώπων του ΤΕΠΑΚ και της εταιρείας TELMEN LTD, υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Δεδομένων (ΚΕΔ) του ΤΕΠΑΚ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και αποτελεί τα θεμέλια για τη δημιουργία του e-University του ΤΕΠΑΚ αφού θα στεγάζει όλα τα σχετικά συστήματα πληροφορικής.Το ΚΕΔ, διαστάσεων 150 τ.μ. περίπου, με επιπλέον 180 τ.μ. για εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, θα έχει ισχύ 240KW και θα φιλοξενεί 40 καμπίνες ενεργού εξοπλισμού. Το έργο θεωρείται πρωτοπόρο αφού ο σχεδιασμός του έλαβε υπόψη παραμέτρους  υψηλών προδιαγραφών για τη μέγιστη απόδοση με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, με τη μέτρηση ενεργειακής απόδοσης (Power Usage Effectiveness-PUE) να πλησιάζει τη μονάδα.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, κατά τον σχεδιασμό έγινε χρήση εξειδικευμένου μοντέλου CFD (Computational Fluid Dynamics)  ώστε να επιβεβαιωθεί η ορθότητα λειτουργίας του πριν από την υλοποίηση. Η είσοδος, παρακολούθηση και παραμετροποίηση του ΚΕΔ θα ελέγχονται ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη ύπαρξης χειριστή στον χώρο. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2014 και η ολοκληρωτική παράδοση του τον Ιανουάριο του 2015. Το κόστος κατασκευής του ΚΕΔ ανέρχεται σε €1.610.000, συμπεριλαμβανομένης προαιρετικής τετραετούς συντήρησης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180