Αρχιεπίσκοπος και Δημοσθένους βράβευσαν 23 μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό


Κατά την τελετή βραβεύθηκαν 23 μαθητές και μαθήτριες οι εργασίες των οποίων αξιολογήθηκαν από Επιτροπή Επιθεωρητών.
Σε χαιρετισμό του, ο Προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας κάλεσε τους νέους να αποφεύγουν «τις σειρήνες των όποιων εξαρτήσεων», αποκτώντας αντιστάσεις.
Η σωστή χρήση των τεχνολογικών αγαθών προάγει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, ενώ αντίθετα η κατάχρηση οδηγεί σε ακρότητες επικίνδυνες και ζημιογόνες, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας τις εξαρτήσεις που δημιουργούν το διαδίκτυο, οι τηλεοπτικές δέκτες με τα δορυφορικά κανάλια, τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και το τσιγάρο, το ποτό και κάθε είδους ναρκωτική ουσία.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε πως το μεγάλο στοίχημα που ο άνθρωπος πρέπει να κερδίζει είναι η καταξίωση της ελευθερίας του και προς αυτή την κατεύθυνση η Εκκλησία προσφέρει τη δική της Χριστοκεντρική αγωγή.
Σημαντικός εταίρος στις προσπάθειες της Εκκλησίας είναι η οργανωμένη εκπαίδευση, που μέσω διαφόρων προγραμμάτων υποβοηθά τους νέους και τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο των εξαρτήσεων, σημείωσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος υπέδειξε ότι το πρόβλημα πρέπει να απασχολήσει την ευρύτερη κοινωνία.
Σε δικό του χαιρετισμό, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που στοχεύει, όπως είπε, στη δημιουργία ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου.
Ο κ. Δημοσθένους ανέφερε περαιτέρω ότι η επιχορήγηση των Ομάδων Αμεσης Παρέμβασης του Υπουργείου, οι οποίες αναπτύσσουν συγκεκριμένες δράσεις για αποτροπή, για παρακολούθηση και για καθοδήγηση των παιδιών, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια από τις 30 χιλιάδες ευρώ στις 700 περίπου χιλιάδες ευρώ.
Κατά την περσινή χρονιά, οι Ομάδες Αμεσης Παρέμβασης επισκέφθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένους, περισσότερα από 110 σχολεία για να συνεργαστούν με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την τοπική κοινωνία, με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση συγκεκριμένων δράσεων και συνεργειών.
«Πέραν όμως από την όποια υλική βοήθεια δίδεται σε αυτές τις σχολικές μονάδες, πάνω απ’ όλα είναι οι καλές ανθρώπινες σχέσεις που πρέπει να αναπτύσσονται στα σχολεία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, και αυτά προωθούμε», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.
Η τελετή άρχισε με εκκλησιαστικούς ύμνους από τη Βυζαντινή Χορωδία «Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας. Εγινε, επίσης, ανάγνωση αποσπασμάτων των βραβευθέντων δοκιμίων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170