Αρχιεπίσκοπος σε Υπ. Παιδειας: Θα δώσουμε τον καλό εαυτό μας για την παιδεία


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι συνομίλησαν εφ’ όλης της ύλης και πως εξήγησε στον Υπουργό τις έγνοιες τις Εκκλησίας, που είναι όπως, είπε, και έγνοιες του ίδιου του Υπουργού.
«Είμεθα στη διάθεση του Υπουργού και του Υπουργείου Παιδείας ό,τι μπορούμε ως Εκκλησία θα βοηθήσουμε, είναι κοινή η προσπάθεια, όλοι αγαπούμε τα παιδιά, ενδιαφερόμεθα για τους νέους μας, θέλουμε να προσφέρουμε μια σωστή παιδεία στα παιδιά μας, γιατί οι ελπίδες μας είναι στους νέους μας, στη νεολαία μας, σε αυτούς θα δώσουμε αύριο τη σκυτάλη όλοι μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Η Εκκλησία, συνέχισε, βλέπει υπεύθυνα την προσφορά της στην παιδεία του τόπου, «και θα δώσουμε αμφότεροι όλο τον καλό εαυτό μας σε αυτό που λέγεται παιδεία, για να δει προκοπή αυτός ο τόπος και εξυπηρέτηση αυτός ο λαός» συμπλήρωσε.
Από πλευράς του ο Υπουργός δήλωσε ότι Εκκλησία και Υπουργείο είναι «στοιχισμένοι στην ίδια πορεία και τους ίδιους στόχους: η εξυπηρέτηση του τόπου μέσα από μια παιδεία που να προσφέρει και να δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα, με κέντρο το μαθητή και τους νέους, με σεβασμό στους εκπαιδευτικούς».
«Διακατεχόμαστε από τα ίδια αισθήματα αισιοδοξία και ψυχικής ανάτασης», είπε ο κ. Δημοσθένους, και πρόσθεσε πως «έχουμε δρόμο αλλά πιστεύω και στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς και με σεβασμό, και σε συνεργασία με την Εκκλησία του τόπου μας, πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και με το κεφάλι ψηλά».
Ερωτηθείς κατά πόσον θα ληφθούν υπόψη οι ευαισθησίες της Εκκλησίας σε συγκεκριμένα θέματα ο κ. Δημοσθένους απάντησε ότι «αυτονόητα θέματα και ζητήματα αποφάσισα να μην συζητώ». Πρόσθεσε πως «η παιδεία μας προσφέρεται και συντελείται στα πλαίσια του ελληνικού πολιτισμού όπως αυτός στο πέρασμα των χρόνων διαμορφώθηκε σε σχέση και με τους υπόλοιπους πολιτισμούς''.
''Με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, εθνικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά, θα δώσουμε στα παιδιά της κοινότητάς μας όλα αυτά τα στοιχεία και εφόδια, για να μάθουν να συνεργάζονται και να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες των παιδιών των άλλων κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και των συμμαθητών και των συμμαθητριών τους από τις άλλες χώρες που μετέχουν της παιδείας που προσφέρει ο τόπος μας», ανέφερε.

(Από το ΚΥΠΕ)
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


191