Αρχίζει αύριο το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού ICOT2013 στο ΤΕΠΑΚ


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Διεθνής Ένωση Τουριστικής Πολιτικής, συνδιοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού: ICOT2013, από 5 - 8 Ιουνίου 2013.  Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λεμεσό, στο κτίριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους.Το Συνέδριο, εστιάζεται στις «Τάσεις, Επιπτώσεις και Πολιτικές της Αειφορικής Τουριστικής Ανάπτυξης».

Η ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού δημιούργησε προβλήματα που επηρέασαν προορισμούς και τοπικές κοινότητες, σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, πολλές κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, κοινωνίες και τουριστικοί φορείς, έχουν στραφεί σε αειφορικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης.  Αν και αυτή η τάση έχει προσελκύσει την προσοχή της τουριστικής βιομηχανίας και μεγάλο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλές πτυχές της αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης που δεν είναι ευρέως γνωστές και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

Tο Διεθνές Συνέδριο ICOT2013 έχει ως στόχο να συμβάλει στη συνεχή διαπραγμάτευση, σχετικά με ζητήματα που τίθενται για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη. Μέσα από τις παρουσιάσεις που θα γίνουν από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς διεθνούς κύρους, φιλοδοξεί στη διαμόρφωση πολιτικής για την αειφορική τουριστική ανάπτυξη.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Αντιπρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τούλα Ονουφρίου και ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ.Κωνσταντίνος Ανδριώτης, ενώ ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κκ. Αθανάσιος θα υποδεχθεί τους συνέδρους την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 150 ακαδημαϊκοί, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής, σύμβουλοι επιχειρήσεων, επαγγελματίες, κυβερνητικοί φορείς και φοιτητές από τομείς που αφορούν στον τουρισμό από συνολικά 39 χώρες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










195