Αρχίζει στις 2 Οκτωβρίου τη λειτουργία του στην Πύλα το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus


Χθες πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου πανεπιστημίου στους δημοσιογράφους στην παρουσία του Πρύτανη Dr Lee Chatfield, καθηγητών και εισηγητών του πανεπιστημίου, του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, δημοτικών συμβούλων της Λάρνακας και άλλων προσωπικοτήτων.

Σε εισαγωγική ομιλία του ο Πρύτανης Dr Lee Chatfield, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου αποτελούν πρότυπο για τα Κυπριακά και Ευρωπαϊκά δεδομένα. Το UCLan Cyprus είναι το νεότερο Πανεπιστήμιο που έχει κατασκευαστεί στην Ευρώπη αυτή την στιγμή, κτισμένο με τις αυστηρότερες αρχιτεκτονικές και λειτουργικές προδιαγραφές που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για εξαιρετικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με μια ευχάριστη φοίτηση.

Ο καθηγητής Πανίκος Πουτζιουρής, Πρύτανης του Business and Management School ανέφερε στη δική του ομιλία πως η αποστολή του πανεπιστημίου βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες, «στην ακαδημαϊκή αριστεία, στην επένδυση σε καινοτόμα έρευνα που θα επιτρέπει εμπλουτισμό των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, στην προώθηση ανταλλαγών και συνεργασιών με άλλα ιδρύματα, φορείς και πανεπιστήμια στην Κύπρο, τον Αγγλο –ευρωπαϊκό χώρο και τον παγκόσμιο και στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας με εταίρους, κυβερνητικές και τοπικές αρχές και πρωτίστως με τον επιχειρηματικό κόσμο και με επαγγελματικούς συνδέσμους».

Στην δική του ομιλία ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του Πανεπιστημίου στην Κύπρο, είπε ότι μόλις ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο «πληροφορηθήκαμε για την ίδρυση του πρώτου Βρετανικού Ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Κύπρο, εκφράσαμε την ικανοποίηση μας τόσο προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους όσο και προς τη Διεύθυνση του Πανεπιστημίου».

Ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ακόμα ότι «η λειτουργία του Πανεπιστημίου στη πόλη και επαρχία Λάρνακας, χρήζει ιδιαίτερης μνείας, γιατί δίνει αμέτρητες δυνατότητες στη Λάρνακα αλλά και επιλογές στους φοιτητές από όλη την Κύπρο. Παράλληλα, η ίδρυση του στη Λάρνακα θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός Κρατικού Πανεπιστημίου και επιβεβαιώνει ότι η Λάρνακα όχι μόνο έχει τις προοπτικές, αλλά ότι μπορεί να καταστεί κέντρο γνώσης και μάθησης». 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας έτεινε χείρα συνεργασίας στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και σημείωσε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε αμφίδρομη σχέση στο πλαίσιο συνεργασίας σε διάφορους τομείς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και έρευνας, μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLAN και του Δήμου Λάρνακας, αλλά και με τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης δηλαδή το Alexander College, το Intercollege και το P.A.College».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










289