Αύριο Κυριακή «Ημέρα Γνωριμίας» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


 «Ημέρα Γνωριμίας» για ενημέρωση των νέων υποψήφιων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και των οικογενειών τους για τα προγράμματα σπουδών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τη φοιτητική κοινότητα διοργανώνει και αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, και ώρα 15.00- 19.30, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην Πανεπιστημιούπολη.

Mιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια πρώτη γνωριμία των υποψηφίων φοιτητών με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Πανεπιστημιούπολη, που παρά την οικονομική κρίση αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. «Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτούν 7.051 φοιτητές και είναι με αγάπη που θα δεχθούμε και τους επόμενους φοιτητές της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς», πρόσθεσε.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Αθανάσιος Γαγάτσης τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση με πολλά πλεονεκτήματα για τους υποψήφιους φοιτητές εκφράζοντας την πεποίθηση πως και η φετινή «Ημέρα Γνωριμίας» θα στεφθεί με επιτυχία.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Φίλιππος Παττούρας τόνισε ότι η «Ημέρα Γνωριμίας» στοχεύει στην ολοκλήρωση της μεγάλης προσπάθειας της Υπηρεσίας για έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των υποψηφίων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου και όπως εξήγησε, η «Ημέρα Γνωριμίας» θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τα Ακαδημαϊκά Τμήματα σχετικά με τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών και τις ευκαιρίες μελλοντικής απασχόλησης των αποφοίτων, καθώς επίσης και από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας για σημαντικά θέματα φοίτησης, όπως σπουδές, σταδιοδρομία, στέγαση, υποτροφίες, οικονομικές διευκολύνσεις, φοιτητική ζωή, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λειτουργεί Ενημερωτική Έκθεση με σταθμούς πληροφόρησης, οι οποίοι θα είναι στελεχωμένοι από ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό των Σχολών, Τμημάτων, Διοικητικών Υπηρεσιών και άλλων οντοτήτων του Πανεπιστημίου για περαιτέρω ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

 

 

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, το χάρτη της Πανεπιστημιούπολης και άλλο οπτικοακουστικό υλικό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της «Ημέρας Γνωριμίας» στο σύνδεσμο www.ucy.ac.cy/openday, και τη σελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Facebook (Πανεπιστήμιο Κύπρου | University Of Cyprus) και στο YouTube (UNIVERSITYOFCYPRUS).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στο τηλέφωνο 22894021 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση openday@ucy.ac.cy.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










100