Αυτή ειναι η τελική συμφωνία Καζαμία με ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ για την ΑΤΑ


"Ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας και η ηγεσία των συντεχνιών ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ κατέληξαν σε συμφωνία όπως, στους εργαζόμενους στη δημόσια υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μην αποδοθεί το ποσοστό αύξησης του τιμάριθμου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Συμφώνησαν, επίσης, όπως η ΑΤΑ συνεχίσει να καταβάλλεται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Σε δίωρη συνάντηση απόψε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Κίκης Καζαμίας ανέφερε ότι η τελική του πρόταση προς τους ηγέτες συνδικαλιστές ``διαλαμβάνει ότι στους εργαζόμενους στη δημόσια υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν θα αποδοθεί το ποσοστό αύξησης του τιμαρίθμου της 31/12/2011 ως εισφορά στο δημόσιο τομέα του κράτους για την περίοδο που καλύπτει από 1/1/2012 μέχρι τις 31/12/2013, δηλαδή για δύο χρόνια``.

``Ο τιμάριθμος θα συνεχίσει να υπολογίζεται και να καταβάλλεται κανονικά από την 1/7/2012. Από την 1/1/2014 το συνολικό ύψος του τιμάριθμου, θα καταβάλλεται ολόκληρο και θα προστεθεί σε αυτό κι εκείνο που αποκόπτεται υπολογισμένο από την 1/1/2012``, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως ``οι κοινωνικοί εταίροι, δηλαδή η Κυβέρνηση, οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν συμφωνήσει ήδη ότι η ΑΤΑ θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως μέχρι σήμερα χωρίς καμιά διαφοροποίηση``.

Ο κ. Καζαμίας, ερωτηθείς αν το δεύτερο πακέτο μέτρων θα υποβληθεί αύριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε πως ``ετοιμάζεται η πρόταση από μέρους του Υπουργού για να υλοποιήσει την υπόσχεσή του να γνωστοποιήσει στη Βουλή τα τελικά αποτελέσματα``.

Ο κ. Καζαμίας είπε πως ``μετά από εντατικές διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες, μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου της Κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ για την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου μέτρου για τη στήριξη της οικονομίας σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, έχω διαμορφώσει και διατυπώσει την τελική μου πρόταση`` όσον αφορά την ΑΤΑ.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, «η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την υποχρέωση και δεσμεύτηκα κι είναι μέρος της τελικής πρότασης που έγινε προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι θα μελετήσουμε και θα εισηγηθούμε τρόπους συνεισφοράς του πλούτου και φορολόγηση της πολυτέλειας, έτσι που να συμβάλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που περνούμε».

Η Κυβέρνηση, είπε ο Υπουργός Οικονομικών, «θα πάρει τα αναγκαία μέτρα για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και ο Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά να επισπεύσει την προσπάθεια καταβολής αυτών των ανείσπρακτων φόρων μέσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας».

``Οι δύο πλευρές επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να αρχίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτού του γύρου των διαβουλεύσεων για τη δικαιότερη κατανομή της ΑΤΑ, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου``, κατέληξε".
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


118