Α΄ Διάλεξη «Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμού» ΑΠΚ: Όψεις της Αγγλοκρατίας στην Κύπρο, 1878-1960


 Το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), σας προσκαλεί στην πρώτη διάλεξη της σειράς διαλέξεων με τίτλο «Όψεις της Αγγλοκρατίας στην Κύπρο, 1878-1960: νέα δεδομένα».  Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία), την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, ώρα 19:30.

Το θέμα της διάλεξης είναι: «Πολιτικές εξελίξεις και εκπαιδευτικές αποφάσεις στα χρόνια της αποικιοκρατίας, 1878-1960: μια σχέση συνεχούς αλληλεξάρτησης» και ομιλήτρια η Αντιγόνη Ηρακλείδου, διδάκτωρ στη σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου.

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές σε όλους και φιλοδοξούν να παρουσιάσουν νέες πτυχές της ιστορικής έρευνας με τρόπο επιστημονικό αλλά συνάμα προσιτό και στους μη ειδικούς. Οι ενδιαφερόμενοι, φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου ή το ευρύ κοινό, μπορούν να συμμετέχουν είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σύγχρονης επικοινωνίας του ΑΠΚΥ.

Οι διαλέξεις διοργανώνονται στο πλαίσιο των Θεματικών Ενοτήτων,  ΕΛΠ37: «Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας» και ΕΛΠ45 «Ιστορία της Κύπρου», οι οποίες εντάσσονται στο πτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», οι ενδιαφερόμενοι όμως μπορούν επίσης να τις παρακολουθήσουν και ως Ανεξάρτητες/Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










158