Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας: ERASMUS+ - Πόρτο, Πορτογαλίας


Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+,  κινητικότητα του Κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών της Α΄ ΤΕΣΕΚ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ με θέμα «From theory to practice». Η κινητικότητα έλαβε χώρα στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Escola Artistica de Soares dos Reis.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές/τριες:

Θεόδωρος Σκουρίδης (ΕΓ1)

Ελίζα Τουμάζου (ΕΕ2)

Λιλιάνα Μπάτσιου (ΕΕ3)

Κωνσταντίνος Λαζάρου (ΕΓ3)

Σάρα Αλί (ΕΓ3)

Ηρόδοτος Πατσαλή (ΕΞ3)

Στόχος του προγράμματος ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους/στις μαθητές/μαθήτριες να γνωρίσουν ένα «μοναδικό στον κόσμο» σχολείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του οποίου οι μαθητές/μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα βασικά μαθήματα του κλάδου και ταυτόχρονα να έρθουν σε επαφή με όλες τις προσφερόμενες ειδικότητες του χώρου των εφαρμοσμένων τεχνών, ώστε να αποφασίσουν στο τελευταίο έτος φοίτησής τους, τον τομέα εξειδίκευσης.

Οι μαθητές/μαθήτριες της Σχολής μας παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες τους και ανάλογα με την ειδικότητά τους. Οι στόχοι που τέθηκαν αρχικά, επιτεύχθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές/μαθήτριες βίωσαν μια εμπειρία μοναδική και πολύτιμη. Ταυτόχρονα, έμαθαν να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται τόσο κατά τον εργάσιμο χρόνο εντός του σχολείου, αλλά και στον ελεύθερο προσωπικό τους χρόνο.

Πέραν του προγράμματος που οι μαθητές/μαθήτριες παρακολούθησαν στο σχολικό περιβάλλον, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, εικαστικές εκθέσεις, καθώς και σε βιομηχανικές μονάδες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε επίσκεψη στο εργοστάσιο Satinskin, ατο οποίο παρακολούθησαν ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων μεγάλων εταιρειών, όπως ZARA, KENZO, MARY KATRANTZOY. Επιπλέον, οι μαθητές/μαθήτριες επισκέφθηκαν την εταιρεία Cachapuz η οποία ασχολείται με την παραγωγή ψηφιακών συστημάτων και κατασκευή  ζυγαριών ακριβείας.

Οι συνοδοί καθηγητές ήταν:

Χριστίνα Πιτσιλλίδου ΒΔ,

Έμιλυ Κωνσταντίνου ΒΔ,

Αρτέμης Χαραλάμπους ΒΔ και

Γλάυκος Θεοφυλάκτου ΒΔ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










275