Βιωματικές ημερίδες: «Η αναπηρία μέσα από τα μάτια των παιδιών μας»


Ομάδα εθελοντών άρχισε από τη Λεμεσό και θα επεκτείνει σε 21 γυμνάσια σε ολόκληρη την Κύπρο την προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης με τίτλο: «Η αναπηρία μέσα από τα μάτια των παιδιών μας».

Μοναδικός  στόχος είναι η προβολή των ατόμων με αναπηρία και η  ένταξή τους στην κοινωνία μας όπως του αρμόζει, δηλαδή χωρίς λύπηση και προκαταλήψεις.

Μετά από εγκύκλιο που εστάλη  στα Γυμνάσια της Λεμεσού από το Επαρχιακό γραφείο  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Καδή.

Το κάθε Γυμνάσιο μπορεί να έχει μία ομάδα αποτελούμενη από 4 μαθητές και 1 καθηγητή - εκπαιδευτικό.

Έχει αρχίσει ήδη και  η ενημέρωση των Συνδέσμων Γονέων από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού.

Σκοπός η μέγιστη συμμετοχή σχολείων,  έτσι ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές για το τι είναι η αναπηρία. Στόχος επίσης, οι συμμετέχοντες μαθητές, να μεταφέρουν τις γνώσεις και τα βιώματα τους στους συμμαθητές τους, τους φίλους τους, τους γονείς και τους συγγενείς τους.

Μέσα από τα βιώματα τους οι μαθητές θα κληθούν  να διαγωνιστούν για την καλύτερη προβολή ταινίας μικρού μήκους  (φιλμάκι) 3 - 5 λεπτών.

Η καλύτερη προβολή,  θα βραβευθεί με 800 ευρώ (4×200) -υπάρχει χορηγός - και το σχολείο θα λάβει  γλυπτό αξίας 500 ευρώ – υπάρχει επίσης χορηγός.

Κατά τις βιωματικές ημερίδες, θα μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει, δηλώνοντας συμμετοχή για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό. Για την συμμετοχή, θα υπάρχει συμβολική είσοδος 5 ευρώ.

Οι βιωματικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στις:

6 Φεβρουαρίου 2017, 14 Φεβρουαρίου 2017, 22 Φεβρουαρίου 2017 και 2 Μαρτίου 2017. Στις 11 και 12 Μαρτίου δεν θα υπάρχει κοινό λόγω προ - διαγωνιστικής φάσης. 

Για πληροφορίες και δηλώσεις  συμμετοχής,  επικοινωνήστε:

Πρωινές ώρες:  Αντιγόνη Πούρου, τηλ.: 99576697

Απογευματινές ώρες : Αλεξία Γιαλλουρίδου, τηλ.: 99568926

Στο FACEBOOK: www.facebook.com/LEMESOS21




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152