Βόμβα Δημοσθένους: «Οι εκπαιδευτικοί θα φεύγουν και στο μέσο της χρονιάς. Αρκετοί ακατάλληλοι»


Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.com παραθέτει τη δήλωση του κ. Δημοσθένους που έγινε στον «Άστρα» και η οποία θεωρείται σίγουρο ότι θα συζητηθεί ποικιλοτρόπως.

« Όταν ένας εκπαιδευτικός κλείσει την ηλικία του ορίου συνταξιοδότησης θα αφυπηρετεί και δε θα δικαιούται να παίρνει παράταση μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου. Εδώ και χρόνια δινόταν παράταση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Εγώ είπα ‘όχι’. Εξακολουθούμε να αξιολογούμε κατά περίπτωση τους εκπαιδευτικού Έχω που έχω το πρόβλημα της μεγάλης ανεργίας, έχω που έχω και το πρόβλημα με αρκετούς που είναι ακατάλληλοι μέσα στις αίθουσες. Ενέχει και το στοιχείο της επιβράβευσης στο τέλος της ημέρας. Επομένως, οι διευθύνσεις θα αξιολογούν μια προς μια τις περιπτώσεις και εκεί που δεν συντρέχουν λόγοι να δοθεί παράταση, θα σταματά άμεσα η εργοδότηση του εκπαιδευτικού».

Σημειώνουμε ότι μέχρι τη θητεία του μ. Πεύκιου Γεωργιάδη οι εκπαιδευτικοί όταν έφθαναν το όριο αφυπηρέτησης τους αποχωρούσαν το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο και γίνονταν δυο κύκλοι προαγωγών. Ο λόγος που ο μ. Πεύκιος κατάργησε αυτή την πρόνοια ήταν γιατί όταν έφευγαν οι εκπαιδευτικοί στο μέσο της χρονιάς, προκαλείτο αναστάτωση στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι αυτή ρύθμιση είναι στην απόλυτη ευχέρεια του υπουργού Παιδείας να την εφαρμόσει αφού δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και άρα μπορεί αν την εφαρμόσει από τον επόμενο μήνα.
Το μέγα ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα προλάβει ποιον. Ο κ. Δημοσθένους ή η Τρόικα, η οποία ζητά επίμονα την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης κατά δύο χρόνια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










126