Βράβευση Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας «Η καλλιέργεια θετικών στάσεων ζωής ως βασικό συστατικό της Εκπαίδευσης»


 Το Συμβούλιο για τη Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Εγκληματικότητας  (Υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΥΠΠ)  και το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού βραβεύει τη σχολική κοινότητα της Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας και τη δράση

«Η καλλιέργεια θετικών στάσεων ζωής ως βασικό συστατικό της Εκπαίδευσης», στις 08.05.2019.

Πρόκειται για μια δράση που, για τρίτη χρονιά,  επικεντρώθηκε κυρίως στους μαθητές της Α΄ τάξης, και εκδιπλώθηκε, εντός των μαθημάτων στο δεύτερο τετράμηνο, σύμφωνα με το παρεμβατικό πρόγραμμα που κατάρτησαν η Διεύθυνση της Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας και οι διδάσκοντες των φιλολογικών μαθημάτων, με τη συμβολή καθηγητών της Πληροφορικής και της Ειδικότητας Γραφικών Τεχνών, σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο.

Προηγήθηκαν: Πρόγραμμα Διαμεσολάβησης και Διαχείρισης των Συγκρούσεων στο Σχολείο (σεμινάρια για καθηγητές και μαθητές). Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης – ΔΡΑ.Σ.Ε. Εκδηλώσεις του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Σχολής. Έρευνα με ερωτηματολόγια για τις απόψεις των μαθητών. Ανάλυση δοκιμίων – συζητήσεις - εικαστικά έργα. Ακολούθησε η Ημερίδα (27.03.19), σε άψογη συνεργασία με το Αρχηγείο Αστυνομίας. Στην Ημερίδα οι εξειδικευμένοι λειτουργοί ως εισηγητές παρουσίασαν τρία σεμινάρια με τα θέματα «Νεανική παραβατικότητα»,  «Βία στους αθλητικούς χώρους»,  «Οδική Συμπεριφορά και Ασφάλεια», ενώ στις επόμενες μέρες (2-10.04.19) οργάνωσαν έξι (6) «Βιωματικά Εργαστήρια κατά των εξαρτησιογόνων/ψυχότροπων ουσιών». Δεκάδες μαθητικές ερωτήσεις, συζητήσεις, προτάσεις συνόδευσαν το όλο εγχείρημα, επιβεβαιώνοντας ότι η καλλιέργεια ουσιαστικής και εποικοδομητικής στάσης ζωής αποτελεί πρωταρχικό καθήκον μιας σύγχρονης εκπαίδευσης με ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους ορίζοντες. Η Διεύθυνση της Α΄ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας συγχαίρει τους μαθητές και τους διδάσκοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία του παρεμβατικού προγράμματος. Ευχαριστεί, συγχρόνως, τους φορείς και τα πρόσωπα που βοήθησαν στην ολοκλήρωση της πολύπτυχης δράσης. Δράση που στοχεύει, αφενός, στην προαγωγή των δημοκρατικών ιδεωδών της δικαιοσύνης, της πειθαρχίας στους θεσμούς, του αλληλοσεβασμού και της κοινωνικής ευημερίας. Αφετέρου, υποβοηθά στην ανάδειξη ουσιωδών προϋποθέσεων της Δημοκρατίας, όπως είναι το πνεύμα ομαδικότητας – συνεργασίας και ο διάλογος με σκοπό την εύρεση δίκαιων και αποδεκτών συμφωνιών και λύσεων στις διαφωνίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161