Βράβευση ερευνητικής εργασίας του καθηγητή Πανεπιστημίου Κύπρου Νίκου Νικολάου


Το βραβείο 2013 INFORMS Technology Management Best Paper Award απονεμήθηκε στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου Νίκο Νικολάου. Το βραβείο αυτό δίνεται για την καλύτερη επιστημονική εργασία που δημοσιεύτηκε στα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά Management Science και Organization Science. Η εργασία που διακρίθηκε φέρει τον τίτλο, "Is the tendency to engage in entrepreneurship genetic?", και διερεύνησε κατά πόσο οι επιχειρηματίες γεννιούνται ή γίνονται.

Το Management Science και Organization Science, είναι δύο από τα κορυφαία περιοδικά παγκοσμίως στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ειδικότερα, το επιστημονικό περιοδικό Management Science θεωρείται το αντίστοιχο των περιοδικών Science  και Nature  στις θετικές επιστήμες.

Η ειδική επιτροπή που απονέμει το βραβείο,  αποτελούμενη από καθηγητές των Πανεπιστημίων Harvard, Minnesotta και Νέας Υόρκης, τους συντάκτες του Τμήματος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Management  Science, και τους συντάκτες του Organization Science, αφού μελέτησαν τις ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύτηκαν κατά το 2008 (η πενταετής χρονική περίοδος μεσολαβεί για να μπορέσει η επιτροπή να αξιολογήσει την επίδραση της εργασίας στην ακαδημαϊκή κοινότητα) ανακήρυξε την εργασία του Δρος Νίκου Νικολάου ως την καλύτερη εργασία που δημοσιεύτηκε σε αυτά τα δυο περιοδικά το έτος 2008.

Η έρευνα κατέληξε στο ότι το 40% των παραγόντων που καθορίζουν κατά πόσο τα άτομα έχουν ροπή προς την επιχειρηματικότητα (entrepreneurship) βρίσκονται στα γονίδια τους.

Τη δεύτερη θέση έλαβε εργασία των καθηγητών Scott Stern από το ΜΙΤ, Joshua Gans από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, και David Hsu από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. 

Η τελετή απονομής του βραβείου στον καθηγητή Νίκο Νικολάου θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο στο ετήσιο συνέδριο της INFORMS στη Μιννεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










169