Βραβευτηκαν οι άριστοι μαθητές των Τεχνικών Σχολών


Από τη Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η  Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών, κάτω από την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή, τίμησε τα παιδιά που αρίστευσαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017, που πρώτευσαν στις σχολές που εξασφάλισαν θέση καθώς  και τα παιδιά που πρώτευσαν στα σχολεία τους.

Η εκδήλωση διεξήχθη στην  Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου/Αυγόρου, την Τρίτη 4/7/2017 και σ΄ αυτή παρέστησαν, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης, βουλευτές, γονείς, μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν φέτος, εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς της εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Πρόδρομος Ττοππουζής   ανάφερε στην ομιλία του ότι ως Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών προσπαθήσαμε και πετύχαμε πάρα πολλά. Ανάφερε στον Υπουργό Παιδείας ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη Τεχνική Εκπαίδευση στην Κύπρο διότι η Τεχνική Εκπαίδευση πρέπει να μείνει ανέπαφη και καθαρή. Επίσης δήλωσε  ότι το ψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει σήμερα η υφιστάμενη Τεχνική Εκπαίδευση αποδεικνύεται μέσα από τις επιτυχίες των τελειοφοίτων μας που εξασφαλίζουν κάθε χρόνο  θέσεις σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους ανεξαιρέτως για τη πολύτιμη βοήθεια που έδωσαν προς τον ίδιο.  Τελειώνοντας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ότι πρέπει να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τη Τεχνική Εκπαίδευση ως κόρη οφθαλμού.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, ευχαρίστησε τους οργανωμένους γονείς των Τεχνικών Σχολών για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους και τόνισε τη σημασία της επιβράβευσης της αριστείας στην εκπαίδευση. Τόνισε επίσης, ότι πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, είναι η υλοποίηση όλων των προγραμματισμών για τη δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση, καθώς επίσης και για την αναβάθμιση των Μεταλυκειακών «ΜΙΕΕΚ» σε σχολές Ανώτερης εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν φωτογραφίες και έργα μαθητών από τα Εργαστηριακά και Τεχνολογικά μαθήματα, καθώς επίσης και από σχολικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς κ.ά.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική και τα τραγούδια της Ορχήστρας της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής  Σχολής Αμμοχώστου/ Αυγόρου, που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Παγκύπριας  Συντονιστικής Επιτροπής.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Παγκύπρια  Συντονιστική Επιτροπή δεξιώθηκε όλους τους παρευρισκομένους. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1040