Βραβεύτηκαν οι άριστοι των Τεχνικών Σχολών στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών, κάτω από την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή, τίμησε τα παιδιά που αρίστευσαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2016, όσο και  τα παιδιά που πρώτευσαν στα σχολεία τους.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο UCLAN στη Λάρνακα, τη Δευτέρα 4/7/2016 σε μια κατάμεστη αίθουσα από γονείς, μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν φέτος, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς της εκπαίδευσης.

Στην καθιερωμένη τελετή βράβευσης, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, παρέστη και χαιρέτησε την εκδήλωση ο Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης, Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους οργανωμένους γονείς των Τεχνικών Σχολών για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους και τόνισε τη σημασία της επιβράβευσης της αριστείας στην εκπαίδευση. Τόνισε επίσης, ότι πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, είναι η υλοποίηση όλων των προγραμματισμών για τη δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση, καθώς επίσης και για την αναβάθμιση των Μεταλυκειακών «ΜΙΕΕΚ» σε σχολές Ανώτερης εκπαίδευσης.

Στην Προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Νεόφυτος Κυριάκου, συνεχάρη τις Διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των Τεχνικών Σχολών καθώς επίσης και τους μαθητές/τριες που αρίστευσαν. Ανέφερε επίσης, ότι μοναδικός προσανατολισμός των Τεχνικών Σχολών, πρέπει να είναι η συνεχής βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η αναβάθμιση των μαθησιακών επιπέδων.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι 42 μαθητές/τριες που αρίστευσαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και οι 26 μαθητές/τριες που πρώτευσαν σε ήθος και επίδοση στα σχολεία τους.

Στην εκδήλωση που διεξήχθη σε πολύ συγκινητικό κλίμα, προβλήθηκαν φωτογραφίες και έργα μαθητών από τα Εργαστηριακά και Τεχνολογικά μαθήματα, καθώς επίσης και από σχολικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς κ.ά.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική και τα τραγούδια της δικοινοτικής Ορχήστρας Ακορντεόν «Ντάνιελ Σαμποτίνοβ» που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1053