CSMM Genius Genetics Quiz: Σε μαθητές του Λανιτείου η πρωτιά


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο έβδομος Παγκύπριος διαγωνισμός γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, από τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) και το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τελούσε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης. Το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου κατέκλυσαν πέραν των 180 μαθητών λυκείου από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν ισόβαθμα ομάδες από το Λύκειο Σολέας, το Λανίτειο Λύκειο, το Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών καθώς και το Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος». 

Οι  μαθητές της νικήτριας ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών το Ινστιτούτο, για να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι τις διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών, πλάι στους διακεκριμένους επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. 

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου δέχεται αιτήσεις για τα 7 μεταπτυχιακά της προγράμματα στους κλάδους της Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής  Έρευνας. Πληροφορίες στο 22392840 και στην ιστοσελίδα www.cing.ac.cy/csmm/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










573