Δεν στέλνουμε παλικάρια στον τάφο!


ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΡΜΑΚΗ*

Συνεταιρισμός για την Ειρήνη. Όμορφες λέξεις που μπορούν εύκολα να μας πείσουν ότι ο οργανισμός αυτός είναι ακριβώς ότι εννοούν τα συμφραζόμενα. Ότι δηλαδή, ο ΣγΕ είναι μια φιλική συνεργασία μεταξύ των κρατών που στόχο έχει την διατήρηση ή την προώθηση της Ειρήνης. Η πραγματικότητα όμως δεν έχει να κάνει ούτε στο ελάχιστο με αυτό αφού ο ΣγΕ είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος του ΝΑΤΟ, εκεί που τα κράτη μέλη ετοιμάζονται για την πλήρη ένταξη τους σε αυτό. 

Το ΝΑΤΟ έχει αμέτρητες φορές μηδενίσει το διεθνές δίκαιο, έχει εξευτελίσει την δημοκρατία κρατών, έχει συνεργαστεί με στυγνές δικτατορίες, έχει διενεργήσει εισβολές και κατοχές. Με πρόσχημα τις «ανθρωπιστικές του αποστολές» έχει στείλει χιλιάδες άμαχους στον τάφο. Χιλιάδες ηλικιωμένους, γυναίκες, χιλιάδες παιδιά χωρίς να διστάζει σε αρκετές περιπτώσεις με απίστευτη θρασύτητα να απαντά με ένα «συγνώμη, ήταν λάθος» στις μάνες που έχασαν τα παιδιά τους ή ακόμη χειρότερα στα ορφανά. 

Και πως θα ήταν δυνατό να μην αναφερθώ στον Νίκο Αναστασιάδη. Τον άνθρωπο που εξυπηρετεί και υπηρετεί καθημερινά και διαχρονικά τα συμφέροντα εκείνων που σπέρνουν φτώχεια, πόνο εξαθλίωση, θάνατο. Τον άνθρωπο αυτό που καλεί σήμερα τον κυπριακό λαό να τον στηρίξει με την ψήφο του και την ίδια ώρα δηλώνει ότι ένας από τους κύριους στόχους της Κύπρου θα πρέπει να είναι η άμεση ένταξη μας στο ΣγΕ. Την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ, το Ιμπεριαλιστικό Κέντρο, στα αρχηγεία του οποίου σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το δίδυμο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας. Έγκλημα που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους, πρόσφυγες, χήρες και ορφανά. Στον οργανισμό αυτό που βίασε την Κύπρο μας, που μοίρασε την πατρίδα μας και τον λαό μας.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ. Οι μνήμες για πολλούς πρόσφατες, μόλις 40 χρόνια πριν. Για να θυμούνται και αυτοί που έχουν ξεχάσει και τολμούν να ισχυρίζονται πως η ένταξη μας στον ΣγΕ θα μας δώσει το κύρος να συμμετέχουμε ως "Ισότιμοι εταίροι απέναντι στη Τουρκία". Τέτοιες γελοίες τοποθετήσεις δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό από το να υποτιμήσουν και να γελοιοποιήσουν την νοημοσύνη του κυπριακού λαού. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά, ακόμη και εσείς που τοποθετήστε με αυτό τον τρόπο, ότι η Κύπρος σαν πιστό στρατιωτάκι και χωρίς κανένα δικαίωμα λόγου και έκφρασης θα υποτάσσεται στα θελήματα της Τουρκίας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της μεγάλης αυτής δύναμης, του υπαρχηγού του ΝΑΤΟ. Δηλαδή η Κύπρος όχι μόνο θα στηρίζει αλλά θα έχει άμεση εμπλοκή στα σχέδια και στις επιθέσεις της Τουρκίας ενάντια σε γειτονικούς μας λαούς. Με απλά λόγια εμείς, ένας λαός που έχουμε  ζήσει την φρίκη του πολέμου θα σπέρνουμε τον ίδιο αυτό πόνο στις μανάδες και στα παιδιά γειτονικών μας χωρών.  

Στις 17 και στις 24 του Φλεβάρη στηρίζουμε Σταύρο Μαλά, στηρίζουμε τις πολιτικές εκείνες που αντιτάσσονται σε όλα αυτά. Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ πως μια μάνα ή μια μελλοντική μάνα σκέφτεται ακόμη να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ν. Αναστασιάδη. Ποια μάνα θέλει το παιδί της να υπηρετεί το ΝΑΤΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ, στην υπηρεσία μεγάλων δυνάμεων και ξένων συμφερόντων; Εμείς, τα παιδιά μας θέλουμε να τα δούμε να μεγαλώνουν, να εργάζονται,να προοδεύουν, να φτιάχνουν οικογένειες. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΟ. Και όποια γυναίκα δεν καταλαβαίνει τι παίζεται σε αυτές τις εκλογές, ίσως στις 17 και στις 24 του Φλεβάρη στείλει πολλά παλικάρια στον τάφο.

*Επαρχιακή Γραμματέας ΕΔΟΝ Λ/κας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187