Δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου


Στη δεύτερη της ακαδημαϊκή χρονιά προχωρεί η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ). Η Σχολή υποδέχθηκε τη Δευτέρα 23η Σεπτεμβρίου 2013 τους φοιτητές της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς σε μια εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξεναγήθηκαν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Το ΙΝΓΚ το οποίο αναγνωρίζεται ως το πιο ανεπτυγμένο ακαδημαϊκό κέντρο στον τομέα της υγείας στη χώρα μας, αναβαθμίστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας με τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ. Τα οφέλη που προκύπτουν με τη δημιουργία της Σχολής είναι πολύπλευρα για το ΙΝΓΚ αλλά και για την κοινωνία της Κύπρου ως σύνολο.

Η ΣΜΙΚ έλαβε και πάλι πολλαπλάσιο αριθμό αιτήσεων από τις διαθέσιμες θέσεις. Οι φοιτητές της ΣΜΙΚ επιλέγηκαν μετά από αναλυτική και απαιτητική διαδικασία και θα παρακολουθήσουν ένα από τα δυο προγράμματα «Μοριακής Ιατρικής» και «Ιατρικής Γενετικής» σε επίπεδο Μάστερ ή Διδακτορικό που προσφέρει η ΣΜΙΚ. Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα, καλύπτουν ένα πλατύ φάσμα από ενδιαφέρουσες πτυχές αυτών των επιστημών. Είναι δομημένα έτσι ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν θεωρητικές εξειδικευμένες γνώσεις μέσω των μαθημάτων και να εκπονούν τις ερευνητικές τους διατριβές μέσα στα άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια του ΙΝΓΚ. Ο μοναδικός συνδυασμός στο ΙΝΓΚ της έρευνας και της εφαρμογής των αποτελεσμάτων της πάνω στους ασθενείς, δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους φοιτητές της ΣΜΙΚ, που θα μπορούν να κατανοήσουν και να εργαστούν για την έρευνα προς την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Μιλώντας για τη ΣΜΙΚ, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Σχολής, καθηγητής Φίλιππος Κ. Πατσαλής τη χαρακτήρισε ως μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εξελίξεις του ΙΝΓΚ, με στόχο να καταστεί ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό και ερευνητικό ακαδημαϊκό ίδρυμα με διεθνή εμβέλεια που να συμβάλει καταλυτικά στην προαγωγή της βιοϊατρικής επιστήμης με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές κατά τη διάρκεια της τελετής καλωσορίσματος, ο Κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Λεωνίδας Α. Φυλακτού τόνισε πως η ΣΜΙΚ θα

συμβάλει στο τρίπτυχο των δραστηριοτήτων του ΙΝΓΚ, Υπηρεσίες, Έρευνα, Εκπαίδευση, σημειώνοντας πως στόχος είναι η ΣΜΙΚ να δημιουργήσει τους επιστήμονες που χρειάζεται η Κύπρος για το μέλλον.

Για πληροφορίες στο 22392840 και στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Απευθυνθείτε στο Γραφείο Εκπαίδευσης της Σχολής μέσω email [email protected] ή τηλεφωνικώς στο 22 392 843 για τα πιο κάτω:

1) Για περισσότερες πληροφορίες, λογότυπα και φωτογραφικό υλικό.

2) Για πληροφορίες για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, την πορεία και το έργο του Ιδρύματος.

3) Για συνεντεύξεις και δηλώσεις στελεχών της Σχολής.

4) Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου βρίσκονται στην ακόλουθη διεύθυνση: Λεωφόρος Διεθνούς Αεροδρομίου 6, 2370, Άγιος Δομέτιος , Ταχ. Θυρ 1683, 23462 Λευκωσία.

5) Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου: Τηλ: +35722 358600 Fax: +35722 358237. Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου: Τηλ: +35722 392840 Fax: +35722 392845

6) Ιστοσελίδα Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου: www.cing.ac.cy. Ιστοσελίδα Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου: www.cing.ac.cy/csmm.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


148