Διαγωνισμός γνώσεων για μαθητές Λυκείου από τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κυπρου


Στα πλαίσια της Ημέρας Ενημέρωσης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, την Πέμπτη, 28η  Μαρτίου 2013, στις 3 μ.μ, θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης, Δρ  Ζήνας Πουλλή

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν μαθητές λυκείου, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Στις  διαγωνιζόμενες ομάδες θα δοθεί ερωτηματολόγιο με 30 ερωτήσεις, το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί μέσα σε 30 λεπτά. Στους  τρεις μαθητές της νικήτριας ομάδας θα προσφερθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών η μοναδική ευκαιρία  να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών, πλάι στους διακεκριμένους επιστήμονες του  Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Μιλώντας για το διαγωνισμό, ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής  Λεωνίδας Α. Φυλακτού είπε, «Αυτή η διοργάνωση είναι μια σημαντική κοινωνική προσφορά της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Σκοπός μας είναι να διεγείρουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για τις βιοϊατρικές επιστήμες και να εμπνεύσουμε σε αυτούς τη μεγαλύτερη αξία του Ινστιτούτου και της Σχολής που δεν είναι άλλη από την  επένδυση στην αριστεία».

Παρόντες στο Διαγωνισμό θα είναι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες θα βραβευτούν από το Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της Σχολής, Καθηγητή  Φίλιππο Πατσαλή.

Η Ημέρα Ενημέρωσης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, για ενδιαφερόμενους φοιτητές, θα ξεκινήσει από τις 10 π.μ., την Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2013 και θα κορυφωθεί με την έναρξη του διαγωνισμού στις 3μ.μ. Πρόγραμμα: ξεναγήσεις στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, συναντήσεις με τους διακεκριμένους Ερευνητές και Καθηγητές του Ινστιτούτου και της Σχολής καθώς και τους φοιτητές της, όπως επίσης και παρουσιάσεις σχετικά με τα προγράμματα Μοριακής Ιατρικής και Ιατρικής Γενετικής.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










240