Διάκριση του ευρωπαϊκού έργου «LE-MATH» στα πανευρωπαϊκά βραβεία LLL Awards 2016


Το ευρωπαϊκό έργο «Le-MATH» διακρίθηκε στα φετινά βραβεία LifeLong Learningκαι συγκεκριμένα στην κατηγορία «Ιnspiring and Best Practices» το οποίο συμπεριλήφθηκε στα 10 καλύτερα έργα. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου, 2016 στις Βρυξέλλες.

Το έργο Le-MATH: Learning Mathematics with new communication factors-Μαθαίνοντας Μαθηματικά μέσω νέων παραγόντων επικοινωνίας, συντόνισε η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία από το 2012 έως το 2014 με δεκατρείς εταίρους από δέκα διαφορετικές χώρες μεταξύ των οποίων το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου και το Thales Foundation.

Mέσα στο πλαίσιο του έργου Le-MATH, δημιουργήθηκαν δυο καινοτόμοι μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης των μαθηματικών για μαθητές ηλικίας 9-18 ετών με ονομασία ΜΑΤHeatre και MATH Factor. Οι μέθοδοι αυτοί εφαρμόστηκαν μέχρι στιγμής σε σχολεία εικοσιπέντε χωρών ενώ πέντε Υπουργεία Παιδείας κρατών μελών της Ε.Ε εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εφαρμογή τους στα σχολεία.

Ως κίνητρο για τους μαθητές διοργανώνονται εδώ και 5 χρόνια οι Ευρωπαϊκοί Διαγωνισμοί Μath Theatre Europe και Μath Factor Europeστο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου EUROMATH. Στην Κύπρο, οι εθνικοί διαγωνισμοί διοργανώνονται στο πλαίσιο του Παγκύπριου Μαθηματικού Συνεδρίου για τα Μαθηματικά. Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10-12 Φεβρουαρίου, 2017 στη Πάφο. Οι νικητές του εθνικού διαγωνισμού κερδίζουν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού ο οποίος θα οργανωθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στο πλαίσιο του ΕUROMATH 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.le-math.eu ή να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας Δρ. Γρηγόρη Μακρίδη μέσω email: makrides.g@ucy.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152