Διάλεξη από τον κορυφαίο Ισραηλινό συγγραφέα Μειρ Σαλέβ


Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν διάλεξη του διακεκριμένου Ισραηλινού συγγραφέα Meir Shalev με τίτλο "Η οικογένειά μου: μυθοπλασία και πραγματικότητα στα βιβλία του Meir Shalev", την Τρίτη, 5 Μαρτίου  2013, στις 18.30, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων  του Πανεπιστημίου Κύπρου, (Κτίριο 9, Πανεπιστημιούπολη, Αγλαντζιά). Η διάλεξη θα είναι στα Αγγλικά, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο κορυφαίος συγγραφέας Meir Shalev γεννήθηκε και μεγάλωσε το 1948 στο Nahalal, στο πρώτο Moshav του Ισραήλ, ένα είδος συνεταιριστικού αγροτικού οικισμού. Μετακόμισε αργότερα στην Ιερουσαλήμ, όπου και ζει ακόμα σήμερα. Μετά τις σπουδές ψυχολογίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, ο Σαλέβ έγινε γνωστός ως παραγωγός και συντονιστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Είναι επίσης τακτικός αρθρογράφος στον ισραηλινό Τύπο, ιδίως στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth. Τα μυθιστορήματά του έχουν γίνει μπεστ σέλερ στο εξωτερικό, καθώς και στο Ισραήλ. Έχει γράψει επίσης δύο πεζογραφήματα και πέντε βιβλία για παιδιά. Στον Σαλέβ έχει απονεμηθεί το βραβείο Bernstein (1989), το Βραβείο Juliet Club (Ιταλία, 1999), το Βραβείο Wizo στη Γαλλία, Ισραήλ και Ιταλία, το Βραβείο Brenner (2006) και το Αμερικανικό Εθνικό Βραβείο Εβραϊκού Βιβλίου για το βιβλίο του The Pigeon and the Boy (2007). Τα έργα του έχουν δημοσιευτεί στο εξωτερικό σε πάνω από 20 γλώσσες. Στα ελληνικά μεταφράστηκε το βιβλίο του «Οι αγάπες της Ιουδήθ (Τέσσερα Γεύματα)» από τις Εκδόσεις Κέδρος (2000).

Το 2005, εξελέγη ως ο 42ος σπουδαιότερος Ισραηλινός όλων των εποχών, σε μια δημοσκόπηση από την ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet Νews ανάμεσα στο ευρύ κοινό.

Για πληροφορίες τηλ 22 369524.
Ηλεκτρονικός σύνδεσμος για την πρόσκληση: http://webapps.ucy.ac.cy/public/weblinks/download?m_id=88




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203