Διάλεξη από τον Πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης στο Π.Κ. στο πλαίσιο της Γιορτής των Γραμμάτων


Η Δεύτερη Ετήσια Διάλεξη Alpha Bank, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2014, στις 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75). Ομιλητής της διάλεξης που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Γιορτής των Γραμμάτων είναι ο Καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής, Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας στην έρευνα και ανάδειξη των γλυπτών του Μουσείου της Ακρόπολης».

Το Μουσείο Ακρόπολης ολοκλήρωσε πρόσφατα την τρισδιάστατη σάρωση της ζωφόρου του Παρθενώνα στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Για πρώτη φορά δημιουργείται ένας πολύτιμος ταμιευτήρας απόλυτα αξιόπιστων πληροφοριών για την τέχνη και τεχνική αυτού του αριστουργήματος της αρχαίας Τέχνης.

Στη Δεύτερη Ετήσια Διάλεξη Alpha Bank, ο Καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής, θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της έρευνας και την αξιοποίησή τους για την ορθότερη κατανόηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ουσιαστική σχέση τέχνης και τεχνολογίας στην αρχαιότητα. Θα παρουσιαστούν ακόμη ψηφιακές εφαρμογές για την αφήγηση των ιστορικών περιπετειών των γλυπτών του Παρθενώνα και για την αποκατάσταση των μεταλλικών στοιχείων των ανάγλυφων παραστάσεων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Cyprus Ltd, κ. Γεώργιος Γεωργίου. Τον κ. Παντερμαλή θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γεώργιος Παπασάββας.  Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή του βραβείου Ελληνικού Πολιτισμού Alpha Bank.

Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό

Πληροφορίες: 22894305, events@ucy.ac.cy

Δηλώσεις συμμετοχής 22894334 (τηλεφωνητής)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










132